ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOFIN Shoppingagenter

Stockholm Arne Wirén · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Agent, Betyg, omdöme

pricerunner.se 9 Störst utbud. Hittar flest låga priser. prisjakt.nu 8 Många finesser. Hittar många låga priser. smarto.se 8 Har få butiker, men hittar många låga priser. compricer.se 7 Bra sökfunktion. Dåligt med it-produkter. dittpris.se 7 Bra sökfunktion, men listar inte alla butiker. kelkoo.se 7 Stort utbud, men krånglig sökning. buggy.nu 5 Krånglig sökning. Ingen produktinformation. nordichardware.se 4 Krånglig sökning. priskoll.nu 4 Bitvis engelskspråkigt. prisbevakaren.net 3 Krånglig. Länkar fungerar inte.

Flera av shoppingagenterna på nätet är i själva verket bluffagenter. De påstår sig leta upp lägsta priset på en vara. Men fyra av tio lurar kunden till dåliga köp. Det visar ett test gjort av tidningen PC för Alla. Tidningen har jämfört priserna på tio produkter inom it och hemelektronik. Fyra av shoppingagenterna; Buggy, Nordic Hardware, Prisbevakaren och Priskoll, lyckas inte pricka in det lägsta priset en enda gång. Bara två; Pricerunner och Ditt Pris, hittar den billigaste skrivaren, och bara Pricerunner och Prisjakt hittar den billigaste mp3-spelaren. En Nikon digitalkamera som enligt Ditt Pris, Pricerunner och Prisjakt som kostar 1139 kronor har 1499 som lägsta pris hos Prisbevakaren. - Det är lätt att tro att de här sajterna är helt på konsumentens sida. Så är det inte. Deras syfte är att tjäna pengar. Vissa jämför bara priset hos butiker som betalar. Det är lika oseriöst som om PC för Alla eller Metro skulle testa produkter bara från våra annonsörer, säger PC för Allas reporter Martin Appel. Priset är inte det enda som är viktigt, svarar Tommy Börjesson, produktchef på Eniro som har Ditt Pris. - Det handlar lika mycket om att kunden vill välja en välkänd butik eller kanske en butik som har varan i lager. ARNE WIRÉN

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Arne Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro