ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOFIN Tjäna pengar på felklick

Stockholm David Baas · 2 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Precis. Jag tjänar pengar på att folk skriver fel.

Det säger en ung man som kom på sin idé när han lyssnade på radio på jobbet och hörde reklam för söksajten Sesam.se. Han registrerade då Sessam.se och kopplade sin sajt till Googles tjänst med sponsrade länkar.

Tjänsten går ut på att den som har sajten lägger upp länkar till olika företag. Varje gång någon klickar på länken trillar några ören in på Googlekontot hos den som har sajten. Klicken betalar mellan 0,07 dollar och en dollar, mellan fem öre upp till sju kronor.

Tack vare alla som stavat fel på Sesam.se och istället kommit till Sessam.se säger sig innehavaren av Sessam.se ha tjänat 2600 kronor på snart två veckor. Pengarna kommer från sökmotorerna som får betala Google mellan 3 och 7 kronor för klicken från Sessam.se.

Nu planerar Sessam.se:s innehavare att utöka sin felstavningsaffärsidé:

- Jag har två sidor till på gång, men jag kan inte berätta vilka de är, säger han.

Kenneth Danielsson är vd för företaget iProspect som hjälper företag med sökmotorsmarknadsföring, det vill säga hur företag ska synas på nätet. Han ser felstavningsaffärsidén som ett sätt att utnyttja den nya tekniken.

- Det är ett smart sätt att tjäna pengar men det utnyttjar många annonsörers okunskap, säger han och menar att företag bör tänka över på vilka sajter som deras annonslänkar finns.

David Baas [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro