ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOGratis solsemester

Stockholm Mona Johansson · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Gratis solsemester för pensionärer i Järfälla

Pensionärer i Järfälla får gratis solsemester. Det står klart efter beslut i kommunfullmäktige. – Fördelarna med äldreomsorg i varma länder är flera. Det varma klimatet, solen och den sociala samvaron gör underverk för många äldre. Det höjer livskvaliteten, säger gruppledaren i socialnämnden Lars Friberg (m). Om pensionären är gift gäller resan båda makarna. Enligt Lars Friberg innebär beslutet både höjdlivskvalitet för de äldre och lägre kostnader för kommunen genom att det förebygger många sjukdomar. – När möjligheten att pröva nya alternativ dyker upp måste Järfälla våga visa framfötterna. Vi anser att det är mycket positivt både för våra omsorgstagare och för bilden av vår kommun att vi nu kan erbjuda korttidsvård i värmen. Anders Ivarsson Metroambassadör Järfälla

Beslutet i korthet: • Anhörigstöd i samband med vistelse utomlands ska vara möjlig. • Ett krav på vården utomlands är att det ska finnas tillgänglig personal dygnet runt. Sjuksköterska ska finnas dagligen och läkare ska finnas regelbundet eller vid akuta behov. Det ska alltid finnas personal som talar svenska. • I ett första steg kommer vårdformen att prövas till maj 2007. Satsningen finansieras inom socialnämndens budget.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Mona Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro