ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Alexia Somerville

Stockholm David Baas · 18 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hur skulle du beskriva din klädsmak? - Eklektisk, jag blandar många olika stilar. Det kan vara en klänning och ett par träningsskor som blandas med en helgalen hatt.

Har du några influenser? - Jag är känslodriven. Det kan vara en färg, det kan vara en hatt. För tillfället älskar jag träningsoveraller. Jag har helt gått upp i 70-talsaktiga överaller.

Du har varit i Stockholm några dagar. Hur tycker du att svenskarna klär sig? - Ni har ett coolt sätt att uttrycka er med kläder. Svenska killar verkar inte rädda för att uttrycka i sina kläder. Svenska tjejer är däremot lite mer konservativa, med t-shirt och smala jeans. För killar är det väldigt svenskt med smala byxor, väst och hängslen.

Tycker du inte att det är lite tråkigt? - Nej jag blir inte uttråkad när jag ser nya saker, men kanske om jag såg det hela tiden. Jag bor i London där allt förändras hela tiden.

Ja, vilken är den senaste trenden i London? - Leggings.

Du verkar inte så glad över det? - Nja, alla har inte ben att bära dem. Cityshorts har varit stort, men nu ska alla ha 80-talsleggings under allt.

Du har jobbat med George Michael, Robbie Williams och Pink. Är det skillnad på att styla någon för en musikvideo och att styla dem i verkliga livet? - Ja, musikvideor är små filmer som pressats samman till 3,5 minuter. Varje låt har ett speciellt tema och du måste få folk att känna wow! direkt. Det är eskapism. När jag stylar en vanlig person så behöver inte den personen ge det intrycket.

Har du någon artist eller skådespelare som du drömmer om att få styla? - Jag tycker om Charlize Theron och Halle Berry. De är enastående personer som skulle passa bra i den stil som jag tycker om. De är väldigt glamorösa och självsäkra.

Så hur skulle du styla dem? - Det skulle bli en modern version av mina filmikoner från 50- och 60-talet. Jag älskar gamla filmer med Ingrid Bergman, Audrey Hepburn och Greta Garbo. Då var kvinnor verkligen kvinnor.

Om man inte har någon klädsmak eller har råd med en stylist, vad ska man då göra för att ändå se bra ut? - Haha. Det viktigaste är självförtroende. Ingen vill se någon som ser obekvän ut i sig själv. Oavsett om du har bikini och kragstövlar när du går på stan så bär det med självförtroende.

Så det går att komma undan med allt? - Du kan komma undan med mord. Det gör jag. Haha.

Vilka råd vill du ge till personer som vill jobba som stylister? - Bli inte stylist för att du tror att det är glamoröst. Det är hårt arbete som gäller. Du måste leva för jobbet om du ska ge dig in i den här hårda branschen. Du måste vara hårdhudad, social och ha lätt för att kommunicera. Det är som en regissera en skådespelare.

David Baas [email protected]

CITAT: "Det är en starkt trend mot allt 80-talsaktigt." Alexia Somerville om trenden i London just nu.

Tre stylingtips till kvinnor: 1. Ha bra underkläder. Det finns inget värre än att se en kvinna med illasittande bh eller synlig troskant. 2. Klä dig efter din form. 3. Ha självförtroende.

Tre stylingtips till män: 1. Ha inte saker i fickorna. Killar som knökar ned plånböcker och mobiler i sina fickor ser ut som om de har stor rumpa eller tjocka lår. Köp en väska. 2. Ha bra underkläder 3. Tänk på dina skor. Ingen tycker om en man med sunkiga skor.

SE ROBBIE WILLIAMS OCH GEORGE MICHAELS VIDEOR DÄR ALEXIA SOMERVILLE STYLAT ARTISTERNA PÅ METRO.SE

METROMANNEKÄNG: Alexia Somerville Bor: London Yrke: Stylist, som bland annat stylat, Robbie Williams, George Michael och Pink. Aktuell: Besöker Sverige för att föreläsa under designmässan Future Design Days i Stockhollm. Håret: Långt, svart. Upptill: En grön klänning från en av mina favoritdesigner, ett brasiliansk märke som heter Issa. Nedtill: Svarta stövlar som jag burit länge. Mina favoritskor från Gina shoes.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro