ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Banderollpuff: Axén Olin lovar runt

Stockholm David Baas · 20 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Politiskt måste vi börja med att få folk tillbaka i arbete. Från 1 januari tror jag vi kan införa en sänkning av kommunalskatten med en krona, nystartsjobb och jobbgaranti i staden, så att alla får jobb istället för bidrag inom fem dagar, säger hon.

Moderaterna blev valets stora vinnare och ökade med hela elva procentenheter till över 37 procent. Nu ska det blivande finansborgarrådet Kristina Axén Olin fixa en samarbetsteam tillsammans med de andra, betydligt svagare, borgerliga partierma.

Skattesänkningen och satsningarna som Axén Olin planerar ska betalas med ökade skatteintäkter när fler jobbar.

- Den planerade skattesänkningen med en krona kostar 1,5 miljard, men det kommer fortfarande att finnas flera miljoners överskott att ta av.

Det avgående finansborgarrådet Annika Billström (s) lovar att ha uppsikt över hur Axén Olin förvaltar makten i stadshuset.

- Vi kommer noga att följa vilka löften de gett, vad de kostar och hur de ska finansieras. Samtidigt som skatterna ska sänkas.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro