ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR cal gustf fyller sextio

Stockholm Anders Göransson · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kung Carl Gustafs 60-årsdag firas i dagarna tre. I dag börjar festligheterna med gåvomottagning på Slottet, och på söndag, själva födelsedagen, blir det kortege genom Stockholm och stor galamiddag. Delar av city kommer tidvis att vara avspärrade den 30 april och polisen avråder från att ta bilen dit. Här är programmet:

I dag: 9.30 Gåvomottagning på Slottet för organisationer, representanter för regering och riksdag m.fl. 14.30 Kungen deltar i ett seminarium med ungdomar och ungdomsledare i samarbete med Fryshuset på temat "Från utanförskap till innanförskap.

Lördag 29 april: 10.00-13.00 Gåvomottagningen fortsätter. 20.30 Privat middag på Drottningholms slott med kungafamiljen och kungens privata vänkrets 23.00 Tapto i slottsparken

Söndag 30 april: 10.30 Te Deum - lovsångsgudstjänst i Slottskyrkan med kungafamiljen och särskilt inbjudna. 11.00 Försvarsmakten hyllar kungen på Yttre borggården med bland annat kanonsalut och överflygning av JAS-plan. Första tillfället på födelsedagen för allmänheten att se kungen. 12.45 Musikuppvaktning på Lejonbacken. 1 200 ungdomar från Adolf Fredriks musikklasser och Stockholms musikgymnasium deltar, liksom Arméns musikkår. 13.40 Hästkortege från Slottet till Stadshuset. Kungen och drottningen färdas i en paradkalesch förspänd med sex hästar följd av en paradkalesch med fyra hästar med kungabarnen. 14.00 Riksdagens lunch med kungafamiljen i Stadshuset. 19.00 Konsert i Rikssalen. Direktsänds i SVT och P2. c:a 21.30 Galamiddag i Vita Havet på Slottet med deltagare från kungahus i hela världen.

METRO

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro