ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Danielsson

Stockholm David Baas · 17 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Korten på bordet eller lämna jobbet, säger KG Abramsson, ordförande för socialdemokraterna i Västerbotten, som tycker att härvan tar för mycket tid från det politiska arbetet.

För närvarande utreder justitieombudsmannen, JO, om Danielsson ljugit om sina förehavanden den 26 december 2004, då flodvågskatastrofen inträffade.

Inför katastrofkommissionen har statssekreteraren uppgett att han talade i telefon med UD:s kabinettssekreterare Hans Dahlgren tre gånger, vilket Dahlgren bestämt förnekat. Efter kommissionens rapport i december 2005, så har Danielsson vacklat när det gäller uppgifterna han lämnat.

- Det är alltid besvärande när frågor diskuteras som lyfter bort blicken från politikens innehåll. Det är rimligt att lägga alla korten på bordet, säger Sören Larsson, ordförande för partidistriktet i Örebro län.

Mediernas granskning har fortsatt och blivit allt tuffare. Till exempel har Aftonbladet tagit upp Danielssons resor med regeringsplanet.

- Det är klart att det är besvärande att vi tvingas prata flygplan och telefonsamtal i stället för att diskutera de viktiga valfrågorna, säger Mats Johansson, ordförande i Blekinge.

En liknande inställning finns hos partidistriktens ledningar i Dalarna, Gävleborg och Gotland.

Men från att tycka att frågan påverkar valrörelsen till att tycka att Danielsson borde sparkas är det långt.

- Det har jag inga synpunkter på, det är en fråga för Göran Persson, säger vice ordförande Carina Blank i Gävleborg.

Urban Ahlin, distriktsordförande i Skaraborg, tycker att Danielsson fortfarande är en tillgång.

-Det vore snarare en förlust för oss i valrörelsen om Lars Danielsson tvingas iväg av Aftonbladet. Han är en av våra absolut skickligaste tjänstemän.

Flera ordförande anser att det skrivits tillräckligt och vill inte kommentera Danielsson-härvan.

TT/METRO

FAKTA: Danielssonhärvan - detta har hänt - I katastrofkommissionens rapport hävdar Danielsson att han var på regeringskansliet och ringde kabinettsekreterare Hans Dahlgren tre gånger under annandagen 2004. Dahlgren säger att det inte stämmer och hänvisar till sin mobiloperatör. - I ett KU-förhör i februari i år säger Danielsson att han inte har anledning att ifrågasätta Dahlgren, men att det är hans "minnesbild" att han ringt samtalen. - Just nu utreder Justitieombudsmannen, JO, om Danielsson ljugit om vad han gjorde på annandagen 2004. KÄLLA: TT

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro