ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Dimitra får 100000 kronor i skadestånd från Knutbyskolan

Stockholm David Baas · 20 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Jag känner att jag har fått upprättelse. Det här är en seger för sanningen och yttrandefriheten, säger Dimitra Pascalidou till Metro.

Dimitra Pascalidou hade muntligen fått ett löfte om att jobba som vikarie på Knutbyskolan under vårterminen. Allt var frid och fröjd till fram till förra veckan då hennes syster Alexandra Pascalidou skrev kritiska artiklar om skolan i Metro.

Trots att klassens föräldrar blivit informerade att Dimitra Pascalidou skulle vikariera drogs jobbet tillbaka av biträdande rektor Lena Hällström. Hällström sa att det var omöjligt för Pascalidou att ta jobbet eftersom några föräldrar reagerat negativt på det som stod i Metro.

Dimitra Pascalidou tog då kontakt med Juan Fonseca på Diskrimineringsbyrån för att få upprättelse och i går kom de överens med skolan om att Dimitra Pascalidou ska få ett skadestånd på 100000 kronor.

Juan Fonseca tolkar skadeståndet som att skolan medger att de gjort fel:

- Ja annars betalar man ju inte, säger han.

Börje Ehrstrand, rektor på Knutbyskolan, vill inte medge att de har gjort några fel:

- Alla parter är nöjda och vi har lämnat det här bakom oss.

Men om ni inte hade gjort fel hade ni väl inte skänkt bort 100000 kronor? - Nu finns inga om. Det här är avslutat. Du kan ställa vilka frågor som helst, men du får inga svar.

Vad har ni lärt er av detta? - Vi har lämnat det här bakom oss, säger Börje Ehrstrand till Metro.

David Baas [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro