ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Förskoleanställd pedofil dömd - regeringen vill inte skärpa kontrollen

Stockholm David Baas · 26 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det var sommaren och hösten 2003 som den 33-årige mannen var personlig elevassistent åt den då 8-årige pojken i Västerås. Med glass och dataspel lockade han pojken till sin lägenhet, där övergreppen skedde.

En förundersökning inleddes mot mannen i december 2004. Kort därefter flyttade han till Stockholm och sökte jobb. Han anställdes som barnskötare på en förskola i Stockholm.

Mannen som tidigare är ostraffad slank igenom brottsregisterkontrollen eftersom bara lagförda brott syns där.

Förskoleminister Lena Hallengren är inte beredd att ändra lagen så att åtal också ska synas vid registerkontrollen. Däremot kan hon tänka sig att fler yrkesgrupper som jobbar nära barn ska kontrolleras.

När uppgifterna nyligen kom fram att mannen var misstänkt för pedofilbrott stängdes han av från sin tjänst och krismöten hölls med föräldrarna till barnen på förskolan.

Nu har mannen dömts till två års fängelse för grovt sexuellt utnyttjande av pojken. Brottet bedöms som grovt på grund av pojkens låga ålder och att mannen missbrukat sin förtroendeställning som elevassistent.

Mannen ska också att betala 110000 kronor i skadestånd till pojken.

- Domen kommer att överklagas till hovrätten, säger 33-åringens advokat Thomas Carlstedt till Metro.

David Baas [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro