ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR GP is a bitch

Stockholm David Baas · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Vi får se vem som har rätt, säger Persson till TT om kritiken.

Regeringen tror att arbetslösheten når ner till 4 procent under hösten och sedan fortsätter mot 3 procent. Statliga Konjunkturinstitutet, KI, gör en annan bedömning och tror att den kan nå strax under 5 procent under hösten.

Perssons kritik av KI är bara en av flera uppläxningar från Perssons sida den senaste tiden.

Under SVT:s utfrågning i förrgår kväll talade han till utfrågarna i en mästrande ton. Direkt efter sändningen underkände han också Aftonbladets tittarbetyg med orden "Det skiter jag i."

- Han har inget att vinna på att snäsa ifrån. Han stöter bara människor ifrån sig, säger PR-konsulten Paul Ronge om Perssons ilskna dygn.

David Baas [email protected]

FAKTA: Perssons ilskna dygn

"Nu begår du, Mats Knutsson, ett väldigt stort misstag." Göran Persson läxar upp SVT:s utfrågare Mats Knutsson i direktsändning och menar att Knutsson blandar ihop bidrag och socialförsäkringar.

"Jag skiter i det." Göran Persson ger efter SVT:s utfrågning en kommentar till Aftonbladet/Sifos undersökning där tittarna gav honom betyget 3,4. Göran Hägglund (kd) fick 3,8.

"Vi får se vem som har rätt." Göran Persson bemöter för TT Konjunkturinstitutets kritik att regeringens jobbprognoser är för positiva.

ENKÄT: 1. Är Persson ur balans?

2. Har Persson något att vinna på att snäsa ifrån?

3. Hur har Persson skött sig i övrigt under valrörelsen?

Maria Abrahamsson, ledarskribent Svenska Dagbladet: 1. Ja, han uppträder rätt pressat och verkar inte vara i bästa balans.

2. Nej, det är givetvis ingen klok valstrategi av Persson att snäsa, vara otrevlig och buffla på som den gamle "buffel-Persson" han en gång var.

3. Han var frånvarande länge. Sedan han kom tillbaka har sossarnas valrörelse fokuserat tungt på Persson. Han struntar också i allt vad ekonomiska bedömare och annan sakexpertis säger.

Paul Ronge, PR-konsult: 1. Nej, jag får mer intrycket att han inte gör sitt bästa och det är värre. Han är en retoriker, men i går var han upptryckt och på defensiven.

2. Nej, absolut inte. Han stöter bara människor ifrån sig och gör det egna partifolket ledsna när de måste knacka dörr och kämpa till tusen.

3. I sina bästa stunder är han en lysande retoriker och kan också vara rolig och folklig. Nu blir han bara ivrig när han pratar om sitt gods. Han har inte varit en tillgång för sitt parti.

Stig-Björn Ljunggren, statsvetare med s-partibok: 1. Nej. Det här är Persson när han är på hugget. Han tror att han har rörelsen i ryggen när han läxar upp journalister.

2. Oh ja. Just det där "Vi får se vem som har rätt" tror jag är väldigt starkt. Det visar att han tycker att han har kontroll på läget.

3. Över förväntan. Socialdemokratin har inte utgått från att han ska vara en draghjälp, men han har varit bättre än de hoppats.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro