ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Gunilla Carlsson och den oläsliga tidningen

Stockholm Anders Göransson · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I går delades en ny gratistidning ut i Stockholms tunnelbana, vid sidan av Metro. Men den nya tidningen var helt obegriplig.

Tidningen med de oläsliga rubrikerna och texterna delades ut på initiativ av FN:s utvecklingsorgan UNDP och syftet var att tydliggöra hur svårt det är att inte kunna läsa. Metro hade tillfrågats och gett sitt godkännande. Sveriges nya biståndsminister Gunilla Carlsson gjorde ett av sina första offentliga framträdanden som statsråd genom att dela ut tidningen vid Odenplan. – Att titta i tidningen ger en väldigt tydlig uppfattning om hur frustrerande det måste vara, säger hon. Den nya biståndsministern tycker att just utbildningsfrågor, särskilt insatser riktade mot flickor, är viktiga. – Sverige har alltid varit duktiga på att jobba med utbildning, men visst finns det mer att göra. Demokratistärkande är en annan fråga som Gunilla Carlsson kommer att jobba med. – Det jag inte gillar är bistånd som går ut på att bygga upp industrier. Det är en typ av bistånd jag tror kan bekämpa utveckling. Hon menar också att bistånd inte bara behöver handla om det arbete hon utför. – Utveckling och säkerhet är viktigt, och där kommer våra fredsbevarande styrkor in. Moderaterna gick till val på att biståndet skulle sänkas, men när budgeten presenterades stod det klart att det inte blir mindre pengar. – Så blir det när man har allianspartier att förhandla med. Det är klart att det känns bra att det finns mer pengar att fördela, det finns många hål att fylla. Men i slutändan är det klart att biståndet inte handlar om mig, säger Gunilla Carlsson. Matilda Jansson

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro