ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Hallå där bergsklättraren Fredrik Sträng

Stockholm marcella mravec · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där äventyraren Fredrik Sträng, som försöker slå världsrekord genom att bestiga sju berg på sju kontinenter på sju månader. Hittills har han stått på toppen av tre, ett av dem Mount Everest.

• Du fick vända om förra gången du försökte bestiga Mount Everest. Hur var det att stå på toppen nu? Makalöst. Jag ringde min pappa från toppen, han var i baslägret och vi grät båda två i telefonen. Jag har varit fascinerad av berget sedan jag var sju år. Då trodde jag att man måste vara en hulk eller en stålman för att bestiga det. Och det är nästan så.

• Vad får dig att fortsätta mot toppen när kroppen är bortdomnad? Man har inget val. Efter alla förberedelser sätter man sig inte ner och grinar direkt. Det var på håret att jag kom upp på toppen av det senaste berget, Cartzens Pyramid. Det var hällregn hela tiden och sylvassa klippväggar. Och spindlar, jag hatar spindlar.

• Hur galen är du? Man ska inte vara galen, utan smart och eftertänksam. Man måste planera väl, och veta när man måste vända.

• Vore det inte lättare för dig att räkna det som att jorden har fyra kontinenter i stället för sju? Sju är fler än fyra. Och Seven summits är ett begrepp, det är som bergsklättringens grand slam. Och sju berg på sju kontinenter på sju månader låter dessutom snyggare.

Obs; Om det är brist på sidan sex nästa vecka kan man ställa den här så kan jag skriva ut den för jag har mycket pratminus.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm marcella mravec
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro