ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR hallå där kungahuskonkurrens

Stockholm Matilda Jansson · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

...Ida Gabrielsson på Ung Vänster, som tycker att kungahuset ska konkurrensutsättas.

Ni tycker att kungen kan driva privat bolag och fakturera per vinkad timme. Vad ska han ha för timlön? – Han kanske kan ta betalt med antal vink per minut eller så. Det där får marknaden bestämma.

Ska det vara individuell lönestättning i kungahuset, och i sådanafall, vem ska tjäna mest? – Återigen så är det marknaden som styr, vem som kan sälja in sig bäst.

Om det kniper med uppdragen föreslår ni att kungen ska extraknäcka som kändisbartender under parollen ”Kung i baren”. Det låter elakt mot en gammal monark? – Nej, tvärtom. Vi vill hjälpa honom ur sitt bidragsberoende och se till att han får ett riktigt lönearbete. Det är han värd.

Kommer inte det här förslaget vid en dålig tidpunkt, kungen verkar ju vara just kung och omåttligt populär. – Då är det väl en riktigt bra tidpunkt, han kommer inte ha några problem att marknadsföra sig och kommer att få verksamheten att gå runt. Matilda Jansson

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Matilda Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro