ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR HALLÅ DÄR... Rossana Dinamarca (v) som vill avskaffa läxor i grundskolan

Stockholm David Baas · 31 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

HALLÅ DÄR... Rossana Dinamarca, riksdagsledamot för vänsterpartiet, som vill avskaffa läxor i grundskolan.

Tror du inte att barnen blir helt förslappade? - Absolut inte. Ett exempel från Växjö visar att fler elever är mer delaktiga i diskussionerna i klassrummet och tar sina grupparbeten på större allvar. Vi ser också att de presterar bättre.

Är det inte bra att barnen tar med sig en del av skolarbetet hem och därmed gör föräldrarna mer delaktiga i arbetet? - Man kan få föräldrarna delaktiga på många andra sätt. De föräldrar som redan är engagerade kommer att fortsätta vara det. Vi kan inte förutsätta att alla elever har föräldrar som är närvarande och kompetenta. De kraven kan vi bara ställa på skolan.

Barnen kanske jublar, men det vinner ni ju inga röster på i höstens val? - Jag har fått väldigt positiva reaktioner från elever, föräldrar och lärare.

Vad tyckte du själv om läxor när du gick i skolan? - Både läxorna och betygen hämmade mig i min kunskapsinhämtning.

Ni har fått kritik från bland annat folkpartiet. Tror du att ni får bakläxa på det här förslaget? - Nej, det tror jag inte. Av vem då? Om det kommer från folkpartiets Jan Björklund så struntar jag i den bakläxan.

David Baas [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro