ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Kallad till polisförhör för dumpad Kalle Anka

Stockholm Anders Göransson · 2 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En dumpad Kalle Anka-tidning har blivit polissak i Skellefteå. I dagarna kallas den misstänkta nedskräparen till polisförhör.

Viktoria Berglund, 33 år, trodde inte sin öron när hon blev uppringd av polisen och fick veta att hon anmälts för nedskräpning. – Jag jobbade och trodde direkt att det var någon bekant som skojade med mig, berättar hon för Norra Västerbotten. Men icke. Förundersökningen är ett resultat av det arbete en så kallad sopspion, för övrigt en pensionerad polis, gjorde för ett år sedan. I sin djupdykning bland felkastade sopor hittade han Viktorias namn på baksidan av en serietidning, och resultatet blev en polisanmälan. Eftersom ärendet inte varit prioriterat har det blivit aktuellt först nu. Men Viktoria Berglund säger att hon aldrig överhuvudtaget varit vid den aktuella sopstationen. – Barnen byter tidningar med varandra, loppmarknader - jag har ingen aning om hur tidningen hamnat där. Förundersökningsledare vid Skelleftepolisen är kriminalinspektör Bo Sandström, som har mellan 10 och 15 nedskräpningsärenden på sitt bord. – Vi är skyldiga att utreda det här, men vi lägger inte ner några stora resurser på det. Om inte bevisläget är bra från början talar mycket för att det läggs ned. Skelleftepolisen har en hel del annat att göra efter en stökig julhelg och en större härva med bilstölder. + Som kriminalpolis kanske det känns bättre att jaga våldsmän och biltjuvar än folk som slängt serietidningar? – Svar ja. ANDERS GÖRANSSON

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro