ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Kidsen filmar sina stryplekar och sprider filmerna

Stockholm David Baas · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Vi har fått höra att det har filmats med mobiler, säger Jan Jönsson, rektor på högstadieskolan Liljeborgsskolan i Trelleborg, och tillägger att stryplekarna förekommit på fritiden och inte under skoltid.

Leken går till så att en person hyperventilerar varpå en annan trycker till runt halsen så hårt att den strypte svimmar av. För att vakna till får den strypte ett par smällar i ansiktet.

Stryplekarna har filmats med mobiler och därefter spridits vidare. När Metro söker på nätet hittas en film där en ung kille svimmar i en skolkorridor efter en stryplek. Om den har någon koppling till de uppmärksammade Trelleborgsfallen är oklart.

Stryplekar har pågått länge och förekommer också i andra delar av landet. För två år sedan blev till exempel en 13-årig pojke i Gävle medvetslös efter en liknande stryplek. Så långt har det inte gått i Trelleborg, enligt Jan Jönsson.

För att varna för den livsfarliga leken har nu skolchefen i Trelleborg skickat ett brev till alla elevers föräldrar där de informeras om problemet och farorna.

David Baas [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro