ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Kort sagt

Stockholm Tomas Lundin · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kort sagt... ....med Per Olofsson, 45, flerfaldig svensk mästare och tävlingsledare för SM i ostronöppning som går av stapeln på Göteborgs fiskefestival i dag. Tävlingen går ut på att öppna 30 ostron på så kort tid som möjligt utan att spilla eller kladda.

Varför tävlar man i ostronöppning? Från början kommer traditionen från staden Galway på Irland, där har man tävlat länge i samband med en årlig festival, här i Sverige har vi gjort det i snart 30 år. Varför äter ni inte upp ostronen? Det kan man göra efter tävlingen, då har de tävlande och juryn fri tillgång. Och det är bara göteborgare som tävlar? Det är faktiskt en hel del folk från Stockholm som tävlar också. Stureplansgänget? Nej, det är mest folk som jobbar på hallar och fiskaffärer. Tror du på att ostron hjälper till med...kärlekslivet? Det är i alla fall en trevlig myt att hålla liv i, vad jag kan säga är att de innehåller mycket dopaminer, som påverkar lustcentrat. Sabbas inte ostronens romantiska image när ett gäng fisknasare i stålhandskar tävlar i att öppna dem på tid? Nej det tror jag inte. Det handlar ju om att lägga upp dem prydligt på fatet också, om ett ostron hamnar bredvid får man 30 sekunders påslag. I rest my case...

Tomas Lundin [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro