ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Laila gör miljonklipp på skandallyan

Stockholm David Baas · 3 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Det här är en bekräftelse på att vi har en bostadspolitik som säger att det ska vara så här, säger Barbro Engman, förbundordförande för Hyresgästföreningen.

Den före detta utrikes- och justitieministern Laila Freivalds ska nu sälja sin femrummare på Kungsholmen i Stockholm. Våningen på 126 kvadratmeter har två terasser och ligger högst upp i huset på den attraktiva adressen.

Utropspriset är fem miljoner kronor - nästan 3 miljoner mer än vad hon en gång köpte loss den för.

När Freivalds och hennes make år 2000 köpte loss lägenheten som då var en hyresrätt möttes hon av kraftig kritik. Hon hade som justitieminister varit med också försvårat ombildningar av hyresrätter. Skandalen ledde till att Freivalds avgick som minister.

Nu annonseras våningen ut, berättar sajten Realtid.se. Utropspriset är fem miljoner kronor - nästan 3 miljoner mer än vad Freivalds en gång köpte loss den för.

Hyresgästföreningen var väldigt kritisk när det uppdagades att Laila Freivalds köpt loss hyresrätter. Det kommande miljonklippet ser förbundsordförande Barbro Engman som en ännu ett tecken på en bostadspolitik där hyresrätten pressas tillbaka.

- I Stockholm är det vilda västern på bostadsmarknaden och det här visar att man kan göra stålar. Då är det klart att våra politiker skor sig, säger hon.

Metro har förgäves sökt Freivalds för en kommentar.

David Baas [email protected]

FAKTA: Avgått två gånger - 2000 avgick Laila Freivalds avgick som justitieminister efter den hårda kritiken som följde på hennes lägenhetsaffär. - 2003 var Freivalds tillbaka i politiken, den gången som utrikesminister. I höstas tvingades hon avgå sedan det avslöjats att hon var inblandad i nedstängningen av Sverigedemokraternas sajt vid Muhammedkarikatyrkrisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro