ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Lisa Miskovsky sidan 6

Stockholm Pontus Hammarlund · 23 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag tycker att tredje plattan var ganska svår faktiskt. Man vill inte göra om något man redan gjort. Det är bara band som AC/DC och Iron Maiden som kan göra det. •Därav namnet? – Mycket därav namnet. Och att det alltid är roligt med Bowiereferenser. Alltid gör det någon sur. •Det är nära till hands att även göra en privat koppling med tanke på... – Alla rykten? •Ja dels det, och din skilsmässa med den norske snowboardåkaren Marius Sommer, för den har ju ägt rum. – Men det har den ju inte... media drar alltid väldigt hårda slutsatser och jag orkar inte hålla på att kriga för då blir det en evighetsgrej. •Vadå, är det inte sant? – Visst, det är sant, men man måste läsa mellan raderna. Det är inte riktigt sant. Det är inte helt så det är. Men jag har valt att inte prata om det. •Okej, då slutar vi prata om det. Det finns en sorglig ton på ”Changes”. Varför? – Det har alltid funnist en slags melankoliskt ton på mina skivor. Jag tycker att det är väldigt vackert och intressant. Jag kan bli sjukt less på människor som är glada jämt. Man vill ju att de ska deppa ihop någon gång så att man vet var man har dem. •Vilket är det största misstag du begått? – Att jag bosatte mig på en ”dekig” gata där det bara bodde missbrukare och studenter när jag bodde i Piteå. Jag blev jagad in i lägenheten av en missbrukartant som sedan stod och slet i min dörr. Jag hade ingen telefon så jag fick sitta där i några timmar. •Oj, polisanmälde du händelsen? – Nej, hon sa bara att hon skulle döda mig. Lite får man ta för en hyra på 1200 kronor i månaden. •Du spelade in en låt tillsammans med In Flames tidigare i år. Hur var det? – Det var ju en dröm jag haft länge. Eller det är det fortfarande, jag vill ju göra en ren metalplatta. •Kan vi förvänta oss det nästa gång? – Jag får göra lite reserch först för att se vilka som kan tänka sig att göra den. Men det är absolut något jag vill göra innan jag tackar för mig.

Namn: Lisa Miskovsky. Ålder: 31 år. Yrke: Musiker. Familj: Ja. Bor: Hus i Umeå och övernattningslägenhet i Stockholm. Aktuell: Med plattan ”Changes” där hon precis som senast skrivit låtarna ihop med Kents Joakim Berg. En låt har dessutom The Cardigans Peter Svensson skrivit till stor del.

Bildtext: I slutet av oktober ger sig Lisa Miskovsky ut på en omfattande turné.

Tillägg: Lisa Miskovsky är minst sagt aktiv på fritiden. Det här är en del av vad hon ägnar sig åt: Ishockey, fiske, frisbeegolf, poker och dataspel.

Lisa Miskovsky om sitt ishockeyspelande: – Förra året spelade jag ju i serien men i år blir det mer på leknivå.

Lisa Miskovsky om att arbeta med Joakim Berg igen: – Vi kompletterar varandra för att vi är olika. Han tar fram det bästa hos mig men jag vete fan vad jag tar fram hos honom. Han verkar mest bli less när jag vill prata om grejer som inte intresserar honom.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro