ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Mäklarna tror på stagnerad marknad

Stockholm Hanna Göransson · 20 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Helena har ritat en illustration på 2 spalt till knäcket. /hanna

Mäklarna tror på stagnerande priser på bostadsmarknaden nästa år. Men folket tror på en fortsatt prisuppgång. Fastighetsbyrån har låtit mäklare på sina 215 kontor runt om i landet sia om prisutvecklingen på bostadsrätter, villor och fritidshus för 2007. Mer än häften av mäklarna tror att priserna på villor kommer att ligga på samma nivå 2007 som 2006.

- Räntan har höjts och det har skett en stabilisering på marknaden under hösten, säger Ulrika Berg på FöreningsSparbankens Fastighetsbyrå.

Men folket har en annan uppfattning. Fastighetsbyrån har frågat sina webbesökare vad de tror om prisutvecklingen. 43 % av de tror att priserna går upp nästa år. Ulrika Berg är förvånad över resultatet. - Allmänheten tror i högre grad än mäklarna att priserna kommer att öka, säger hon.

Kanske får båda rätt eftersom det är osäkert vad som händer med fastighetsskatten och vilka effekter det får om inkomstskatten på bostadsrätter avskaffas.

Tendensen ser likadan ut i hela landet med undantag för Skåneregionen. I Malmö ser man istället en prisuppgång. 12/9 skrev Metro att priserna på bostadsrätter och villor har ökat mest i Malmö under året. Enligt Mäklarstatisitk beror det på en ökad efterfrågan från Danmark. Grannarna på andra sidan sundet bosätter sig inte bara i Malmö utan sprider sig i hela Skåne.

Hanna Göransson [email protected]

Fakta: Så här tror fastighetsbyråns besökare om prisutvecklingen för 2007. Uppgång: 43% Samma som 2006: 26 % Nedgång: 31 % 1211 personer deltog

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro