ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Mat 15/9

Stockholm Hanna Göransson · 20 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hej redigerare. Vintipsen finns på frilansmejlen. Urban har plåtat. /Hanna

Ingressen: Låt orienten inspirera höstens matlagning. I den här rätten sätter curry, kapris och russin smak på fisken. Tänk på att fräsa curryn ordentligt så att den mjuka smaken kommer fram. För att få balans mellan kryddorna, används lika delar russin och kapris. Förbered russinen genom att koka upp dem i vatten i förväg så att de blir mjuka och sväller upp. Om du inte hinner, blötlägg dem en stund innan. Lägg upp blomkålspurén, blomkålen och fisken. Häll över curryblandningen och garnera med körvel.

Smak: Pikant

Hanna Göransson [email protected]

Toppbox: Använd en potatissticka för att kolla om fisken är färdig. När det bara finns ett litet litet motstånd kvar, är fisken perfekt.

Vintips:

Receptet: Bakad hälleflundra med blomkål, curry, kapris och russin

4 bitar hälleflundra à 160g salt och peppar 4 tsk smör

Krydda fisken ordentligt och lägg en klick smör på varje bit. Baka fisken cirka 8 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 38 grader.

Blomkålspurè 2 dl gräddmjölk 200 g blomkål skuren i små bitar 100 g kokt potatis (varm) 25 g smör

Koka blomkålen mjuk i gräddmjölken. Mixa ihop i en matberedare. Tillsätt potatisen samt smöret och mixa ihop till en slät crème. Smaka av med salt och peppar.

Råstekt blomkål 12 st blomkålsbuketter skurna i halvor smör och olja till stekning

Stek blomkålen i oljan tills den börjar ta färg i kanterna, tillsätt då smöret och stek tills blomkålen får en gyllene färg. Krydda med salt. Upprepa tills allt är färdigstekt.

Currysmör med kapris och russin 1 st finhackad bananschallottenlök 4 msk smör 1 tsk curry 2 msk kapris 2 msk russin blötlagda 2 tsk citronsaft

Fräs lök och curry i smöret i en minut, tillsätt kapris och russin och fräs en minut till. Tillsätt citronsaft och låt koka upp.

Vid servering: Skeda smöret över fisken och blomkålen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro