ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR naken kock

Stockholm Anders Göransson · 31 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

De färska grönsakerna, den helstekta laxen och den italienska grytan är "fantastic", "lovely" och "delicious". Den brittiska tabloidpressen är "wankers" och skolmaten är "shitty". TV-kocken Jamie Oliver skär, hackar, strimlar och kryddar i ett vildsint tempo medan han samtidigt underhåller och svarar på frågor från ett 20-tal nordiska journalister i ett provkök på Södermalm. Jamie Oliver, också känd som Den nakne kocken, är i Sverige för att marknadsföra sin nya bok "Jamies Italien", med inspiration från den långa resa han gjorde i Italien och som också blev till TV-serie. Men han talar lika gärna om sitt projekt för att utbilda unga arbetslösa ungdomar i restaurangkök, eller den "skolmatsrevolution" han har dragit igång i Storbritannien. Den senare har lett till mer hälsosamma menyter och höjda anslag till skolmaten. Från och med i höst är det dessutom stopp för godis, läsk, chips i skolorna. – Det är bra, men än litar jag inte på politikernas avsikter. De är fortfarande rädda att ta beslut som kan reta folk. Fotograferna väntar förhoppningsfullt på att han ska skära av sig ett finger medan han pratar och gestikulerar samtidigt som han lagar italiensk Vignole (gryta med vårgrönsaker) ur nya boken. Men icke. – Det skulle vara ett scoop, va? Men jag skär mig inte nuförtiden, säger han. Boken om det italienska köket kommer att följas av fler receptböcker. – Det kanske blir Indien nästa gång. Eller Japan. Och någon gång kommer jag kanske till ert land också. ANDERS GÖRANSSON

Jamie Oliver om.. ...favoriträtten: – Mammas rostbiff på söndagarna. ...surströmming: – Helt okej med lite gräddfil till. ...värsta matupplevelsen: – Är inte så pigg på genitalier. Tjurtestiklar var riktigt äckligt. Och tuppsperma ännu värre.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro