ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Nöjespanelen tycker till om Almedalsveckan

Stockholm David Baas · 6 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

1. Stannar Sverige utan Almedalsveckan, eller är det bara politiker, journalister och pr-folk som tycker att den är viktig?

2. Vem har plaskat mest i ankdammen, det vill säga vem har hörts och synts mest?

3. Hur överlever man bäst en lång Almedalsvecka?

4. Vad har varit bäst under veckan?

5. Vad har varit sämst under veckan?

Viggo Cavling, chefredaktör för Resumé, som tycker att ungdomsförbunden skränat mest under veckan och att de borde förbjudas.

1. Alla som är sysselsatta med politik tycker att det är jätteviktigt. Det är också intressant för väljarna att få höra vad politikerna tycker. Det är spännande att kunna gå från råfeministisk push up-kampanj till Svenskt näringlivs monter på några minuter.

2. Thomas Bodström har varit jätteduktig på att presentera sig som nästa statsminkandidat. Sedan har Nils Lundgren och Gudrun Schyman sprungit runt och lyckats mygla sig in överallt.

3. Sov ut. Gå inte upp så tidigt, ät en stadig frukost och läs Resumé. På kvällen blir det öl, middag och mingel. Det här är en social arena för folk att träffas och hångla på.

4. Göran Persson tackade för ett reportage som vi gjort i RTV (Resumés tv på nätet). Vi på Resumé har också haft en gratistidning som kommit ut varje dag som folk läst, ungefär som Metro.

5. Sämst är när det är fem olika personer står och pratar nära varandra, och alla flygblad som bara kastas på marken. Värmen är både bäst och sämst. Det är så att man nästan svimmar.

Stig-Björn Ljunggren, statsvetare, som synts gå omkring med Diorglasögon och röka cigarr på Visbys gator:

1. Det är en vecka för propagandamakarna och den politiska klassen. Folk har nog ingen nytta av det här. De enda som skulle sakna veckan är Gotlands näringsidkare och anhöriga till den politiska klasssen som gillar att vara ute vid Kneippbyn på semester.

2. Svårt att säga. Jag har mest sprungit mellan olika seminarier. Det viktigaste var väl utspelet om fastighetsskatten, men Göran Persson är den som ägt scenen.

3. Man måste vara mycket välplanerad. Man får dricka mindre än i vanliga fall. Högst ett par groggar per kväll.

4. Vädret, och att det är välorganiserat och trivsamt.

5. Folk är så sloppigt klädda. Det ser ut som om de har handlat på en brandskaderea på Galne Gunnar.

Anna Sjödin, SSU:s ordförande, som sovit i ett tält uppe i skogen under veckan:

1. Jag tror inte att Sverige stannar, men det är ett kul tillfälle för människor, som inte träffas vanligtvis, att träffas. Det är ju en enorm mediebevakning så jag tror att det som händer här når ut till andra.

2. Vi har varit rätt duktiga i SSU. I övrigt är det socialdemokraterna och moderaterna, de stora mastodonterna, som synts. Jag ser inget större utspel under veckan och det är rätt skönt. Det är töntig att man ska komma med nya konstiga idéer bara för att komma med i tidningen.

3. Se till att sova den tid som det ges möjlighet till. Vistas inte mitt i solen för det har varit extremt varmt. Personligen fungerar inte min hjärna när solen gassar hela tiden. Spring inte runt på allt, utan prioritera.

4. Vårt demonstrationståg med 1000 SSU:are när Göran Persson talade var mäktigt. Annars har jag mest varit ute på vårt valläger.

5. Det lär vara rätt sunkigt för centerpartiet som har sin dag på lördag då alla åkt härifrån, men det bryr jag mig inte så mycket om.

David Baas [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro