ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Nyårsvåldet - GOT-VERSION

Stockholm David Baas · 2 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Det har varit många misshandelsfall, på stan, på krogen och i taxiköer, säger Jan Bertilson, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

Polisen i Västra Götaland fick sammanlagt in 630 larm mellan klockan 21 på nyårsaftonen och fram till klockan 7 på nyårsdagsmorgonen. Det är betydligt fler larm än tidigare nyårsnätter.

De flesta larmen gällde misshandel och fylleri runt krogarna i centrala Göteborg. Nyårsstöket började dock tidigt på nyårsaftonen.

I Trollhättan fick polisen ett larm om ett bråk redan klockan sju på morgonen. När polisen kom till adressen fann de en 34-årig man svårt knivskuren i trappuppgången. Han avled senare på sjukhus.

Hans 32-åriga sambo greps senare misstänkt för mord och under gårdagen gjorde hon vissa medgivanden.

Förutom alla misshandelsfall har förlupna nyårsraketer orsakat bränder. Vid 21-tiden på nyårsaftonen brann det bland annat i en lägenhet på Bredfjällsgatan i Hammarkullen efter en nyårsraket hamnat fel.

Det var stökigt också i andra delar av landet. I Hägersten söder om Stockholm avled en 19-årig man på sjukhus efter ett knivbråk tidigt i går morse.

I Säter i Dalarna blev en man svårt misshandlad på en fest. Han fick livshotande skallskador och vårdades i går på sjukhus.

I Lund i Skåne knivvhöggs en 27-årig man i ryggen vid tretiden på natten. Skadorna var allvarliga men inte livshotande.

David Baas [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro