ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Pokersajtsbedrägerier a la Metro

Stockholm David Baas · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Bedrägerierna upptäcktes nyligen när de nio Skövdeborna såg mystiska uttag från sina konton. Sammanlagt 90000 kronor har förts över till pokersajter, rapporterar TV4 Skaraborg.

Metro har tidigare berättat hur lätt det är att länsa bankkonton via spelsajter. Då granskades Svenska spel, men i det här fallet har bedrägerierna skett på utländska sajter som Unibet, Expekt och ett par andra.

Metros granskning visade att allt som behövs för att länsa ett konto via spelsajten är kontokortsnummer och den så kallade CVC-koden på kortets baksida.

Inga kontroller sker av att personen som registrerat sig på pokersajten är samma som äger kortet. Pengarna som förts in på spelkontot kan därefter lätt föras över till ett annat konto.

Bedrägeriet i Skövde verkar ha gått till på liknande sätt. Bedragaren tros ha skrivit ned kortuppgifterna när de drabbade handlat i samma butik i Skövde.

Därefter har bedragaren registrerat sig med falsk namn på pokersajterna och fört över pengar.

Om bedragaren spelat bort pengarna eller fört dem vidare till andra konton är oklart. De drabbade har nu fått tillbaka sina pengar.

David Baas [email protected]

FAKSIMIL: Banderoll, metro sto, 25 januari

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro