ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Puck på ögat ger inget skadestånd - hockeytittning sker på eget risk

Stockholm TT · 19 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Man kan tolka det som att det sker på egen risk. Många NHL-arenor skriver det på biljetterna för att man inte ska stämma dem, men det har vi inte i Sverige, säger Tibor Gregor på Svenska Ishockeyförbundet om risken att få en puck på sig.

Det var i oktober 2003 som kvinnan fick en puck på hennes vänstra öga under en hockeymatch i Ekvallens ishall i Värmdö.

Pucken träffade så illa att hennes försäkringsbolag ansåg att hon hade en 13-procentig invaliditet. Ishallens försäkringsbolag Trygg-Hansa avslog däremot kvinnans begäran om skadeersättning.

- Vi konstaterade att hallen uppfyllde de säkerhetskrav som Svenska ishockeyförbundet ställer. Det ligger till grund för att vi ser att fastighetsägaren inte brustit i säkerheten, säger Gustav Hellsing, skadereglerare på Trygg-Hansa.

Kvinnan har nu stämt Trygg-Hansa, som inte ytterligare vill kommentera fallet på grund av den pågående processen.

Från Svenska ishockeyförbundet känner man inte till fallet i Värmdö och kan därför inte uttala sig om hallen uppfyllt säkerhetskraven.

Det finns ett prejudikat från Leksand där en kvinna blev blind efter att ha träffats av en puck under en match 1994. Hon förlorade målet eftersom klubben uppfyllt reglerna för skyddsnät och höjd på sargen.

En konsekvens av den domen är att besök på hockeymatcher sker på egen risk så länge hallen uppfyller säkerhetskraven, enligt Tibor Gregor på Svenska ishockeyförbundet.

David Baas [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro