ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Robin Paulsson, 22-årig lustigkurre med eget tv-program

Stockholm David Baas · 20 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Säg något roligt. - Så här på studs? Skämt funkar dåligt i skrift så det kommer inte att se roligt ut. Du får titta på onsdag.

Svenska talkshower har inte gått hem. Varför kommer du att lyckas? - Vi satsar mer på humor. Det är mer ett humorprogram än en talkshow. Svenska humorprogram går helt ok. Jag är komiker och inte en intervjuare.

Är du roligare än Tomas Tengby och Kristina Luuk? - Hehe. Nej det vill jag inte säga, men det är naturligt för mig att det blir mer av ett humorprogram än ett intervjuprogram.

Varifrån får du din inspiration? - Det vågar jag knappt säga får då blir jag bara jämförd. Jag är inspirerad av amerikanska talkshower som jag vuxit upp med, som David Letterman, Conan O´Brien och Jay Leno.

Vilken typ av humor har du? - Jag har en ganska klassisk stand-uphumor. Tydliga upplägg och punchline i korta skämt. Jag tycker det är kul att prata om nyheter och aktuella saker.

Du är ju bara barnet, 22 år. Tror du att din humor går hem i alla läger? - Ja, det tror jag nog. Programmet är ganska lik min stand up och den brukar funka för både yngre och äldre. Det är ingen speciell Skånehumor heller.

Om man inte är rolig, kan man lära sig det? - Man kan lära sig tekniker, men timing tar lång tid att lära sig. Skämtar man med sina kompisar lär man sig timing och det är jätteviktigt inom humor. Du måste ha det lite i blodet för att det ska funka.

Du debuterade som stå-uppare när du var 17 år. Hur kom du in på det spåret? - Jag hade ingen scenvana, utan hade bara gjort något spex i skolan. Det var roligt att skriva skämt och jag förstod sedan att det var stand-up som jag höll på med. Som stand-upare är man ensam. Det gäller att ringa runt och fråga om man får uppträda fem minuter här och fem minuter där.

Det blev stort rabalder när ett program i radions P3 hade ett sexskämt om personer med Downs syndrom. Är du ett fan av plumpa och opassande skämt? - Man får inte säga något bara för att såra någon. Det är bara dumt. Samtidigt får man inte vara rädd att tänja på gränserna. Man får tänka lite på vem skämtet kan såra, men inte tänka för mycket för vi komiker måste tänja lite på gränserna.

I dagens politiskt korrekta samhälle är det väl skojigare att skämta om svaga grupper än om starka? - Man ska försöka sparka uppåt, men det är kul det också. Vissa grupper är det för lätt att sparka på och då är det inte lika roligt. Man kan sparka snett nedåt.

Har du några andra drömmar i livet än att vara en lustigkurre? - jag vill jobba med humor, men jag behöver inte alltid vara i tv. Jag kan tänka mig att skriva.

Du kan inte tänka dig att sitta i kassan på Konsum och skämta med kunderna? - Nej, då skulle jag må dåligt. Jag har provat vanliga jobb och då har jag inte mått bra.

David Baas [email protected]

FAKTA: Robin Paulsson Yrke: Ståuppkomiker och programledare. Ålder: 22 år. Bor: Malmö Familj: Mamma, pappa, bror och syster. Aktuell: Programledare för "Robins" som har premiär i övermorgon på SVT2 klockan 22.30.

FAKTA: Robins tips till amatör stå-upparen - Förbered dig väldigt noga. Skriv ditt material och repa det. - Ring till en stå-uppklubb och fråga om du får uppträda fem minuter. - Försök vara säker. Publiken blir osäker om de ser att du är nervös och då vågar de inte skratta. - Testa ditt material men inte på din familj. Smyg in skämten i en konversation. - Titta på mycket stand-up.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro