ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Robinson-Jerker ger ut bögseriebok

Stockholm David Baas · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Vad har du gjort under alla år? - Oj Gud. Jag har pluggat till socionom och rest runt.

Du drog dig undan offentligheten efter Robinsonvinsten. Varför? - Jag hade inget att säga. I mitt tycke hade jag inte presterat mycket. Det finns många dokusåpakändisar som bara vill synas. Det känns bara tragiskt.

Nu har du blivit serietecknare och ger ut boken "Extra allt". Vad vill du uppnå med den? - I första hand är det en rolig bok, eller snarare tragikomisk. Det är överdrivna stereotyper för att se om det ligger någon sanning i det.

Är du inte rädd att spä på fördomar om bögar? - Risken finns, men om man tror att min bok är sanningen så tror jag att man hade den tanken redan innan.

Varfrån får du inspiration till dina serier? - Från media, mina kompisar och mitt eget liv. Det som är jag i serierutorna är humorn och fantasin.

Är någon av figurerna i serierna du? - Någon serieruta är säkert taget från mitt liv. Jag vill inte gå in på vem jag är i serierna. Haha.

Vilka tror du kommer att läsa boken? - HBT-gruppen (homo- bisexuella och transpersoner). Jag är ett mer bekant namn i den gruppen. Boken är minst lika mycket för heteron som för homon. Jag driver ju med båda grupperna.

Vilken är din favoritruta i boken? - Den om påsmänniskor. Det ser så fult ut när folk reser med sitt baggage i matkassar. Om jag själv shoppat för mycket och måste ha mitt baggage i en matkasse då lider jag kval.

Du blev ju väldigt god vän med Agneta under Robinson och boken är tillägnad henne. Beskiv er vänskap? - Hon är en av mina bästa vänner och vi har daglig kontakt. Hon har varit med från början när jag gjort serierutor och varit ett bra bollplank.

Vad gjorde du med vinstpengarna från Robinson? - Först betalade jag skatt så jag fick ut 280000 kronor. Jag reste för dem och hade ett skönt vardagsliv i två år där jag inte brydde mig om räkningar.

Du utsågs till årets Homo 1999. Vad betydde det för dig? - Det var fantastiskt roligt och ännu roligare än Robinsonvinsten. Jag blev glad över att folk tyckte att jag var sympatisk.

Är det det som krävs för att bli Årets homo, att vara sympatisk i tv? - Det fungerade 1999 i alla fall, men jag tror att man kommer långt med att vara snäll och trevlig.

Vad ska du göra under Prideveckan? - Det blir mycket jobb med boken, men jag ska försöka gå på något seminarium och ta några goda drinkar på kvällen. Jag vet inte om jag kommer att gå i paraden.

David Baas [email protected]

FAKTA: Jerker Dalman Yrke: Socionomstuderande. Ålder: 30 år. Utmärkelser: Robinsonvinnare 1999 och utsedd till Årets homo samma år. Aktuell: Med serieboken "Extra allt".

CITAT: "Jag var socialt utmattad efter Robinson." Jerker Dalman om sin frånvaro från offentligheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro