ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Så fixar du hemma-Pride

Stockholm David Baas · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Mycket kring hbt-frågor (homo- bisexuella och transpersoner) är så problematiserande. Det är hat, våld, intolerans och diskriminering. Vi får inte glömma att det finns så mycket glädje, säger Manu Seppenän Sterky.

Manu Seppänen Sterky har tillsammans med journalisten Anna-Sara Löfqvist och fotografen Christian Hagward skrivit boken "Queerkalendern" där de ger tips på hur man året runt kan göra vardagen till en gala.

Bland annat kan man på den internationella kvinnodagen i mars fira kvinnan i oss alla eller i maj leva ut de innersta schlagerdrömmarna till Eurovision song contest.

Tanken är att alla kan göra sitt liv lite gladare genom att lära av gaykulturen.

- Vår värld är så mycket bättre och det finns en sådan god gemenskapskänsla. Ge boken till en homofob faster, en kompis som är strejt eller någon som inte vågar komma ut, säger Manu Seppänen Sterky som tror att boken kan vara en bra introduktion i gayvärlden.

Blir det inte tråkigt att ha gala året runt? - Det finns så mycket tråkigt i livet ändå. Jag tror inte att det kan bli för mycket gala, men man behöver inte dricka en liter Absolut vodka och dansa varje natt.

David Baas [email protected]

"Varje månad finns det skäl att fira sig själv och att vara stolt över sig själv." Manu Seppänen Sterky om allas behov av gala.

FAKTA: Så fixar du hemma-Pride - Anlita en biffig, råbarkad flata som dörrvakt för att få rätta känslan. - Pynta lägenheten i regnbågsfärger. - Håll tävlingar i Mr och Ms Pride, där ortens vackraste människa utses. - Ordna gyttjebrottning i badkaret. - Knytkalas med lustiga hattar och alkohol. - Servera en skaldjursparad med räkor, kräftor och hummer så får du din egen Prideparad. Källa: Queerkalendern

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro