ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR sexleksaker

Stockholm Matilda Jansson · 5 Nov 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ungefär samtidigt som Carrie och Samantha diskuterade Mr Rabbits fördelar i ”Sex and the City” hände något även i Sverige. Att handla sexleksaker var inte längre pinsamt. Butiken Lovestore på Bondegatan har precis flyttat till större lokaler. – Kunderna ställer mer och mer krav. Tidigare smög man bara in och viskade att man ville ha en dildo, nu frågar man om hur de fungerar, om material. Man är mycket mer medveten, säger Carina Eiche, som drivit butiken i åtta år. Här tipsar hon om fem nya sexleksaker. • Iris. En rosa och vit dildo i 100 procent silikon. Den är uppladdningsbar, man slipper alltså batterier som tar slut. Dildon har två motorer och ger därför starka vibrationer. • Klitoriskittlare: Lite dyrare leksak med tentakler, vakumeffekt och vibrator. • Analkulor: En unisexprodukt. För in dem analt, så många att det känns bra. De kan sitta kvar under hela samlaget, dras ut stegvis eller i samband med orgasm. Tänk på att den här typen av leksaker behöver en stopper. • Cyberskin dildo. Extremt naturtroget material, känns precis som äkta skinn särskilt med glidmedel på. Med vibrator. Kräver extra vård, med tvättning, torkning och talkning. • G-punktsstav. Tillverkad i laboratorieglas. Med klitoriskittlare och vinklad så det är lätt att komma åt G-punkten. Kan värmas i varmt vatten eller mikron.

Fakta: Det finns många områden med många nervtrådar som därför är extra känsliga för beröring. Metros relationsexperter Pelle Ullholm och Maria Bergström från RFSU förklrara hur det fungerar. • Extra känsliga områden är är klitoris, ollonet samt stängen under ollonet, g-punkten, p-punkten slid- och analöppningen. En del tycker det känns bra att bli stimulerade direkt på dessa områden, andra föredrar att smeka runt omkring istället. • G-punkten sitter en bit in i slidan på slidans framvägg. Området svullnar och blir hårdare vid upphetsning, vilket gör att det är lättare att känna var de ligger. Du kan pröva att trycka lite hårdare med några fingrar i pulserande rörelser mot slidans framvägg. Om man använder ett föremål så är det bra om det är ett hårt och stumt material som inte ger vika. När G-punkten stimuleras så beskriver vissa kvinnor att det känns som att de blir kissnödiga, men den känslan brukar gå över efter ett tag. • P-punkten finns hos män och sitter 5-8 cm in i ändtarmen på framsidan. De flesta killar som testat att trycka på denna del av ändtarmen beskriver en förstärkt lustupplevelse. Kvinnor har ingen prostata men kan ändå njuta mycket av anal stimulering. • Hela området runt anus är fullt av nervtrådar som är känsligt för beröring. Om man för in något i anus så spänns bäckenbottenmuskulaturen vilket en del tycker är upphetsande och/eller gör en orgasm intensivare. Det är olika hur man upplever penetration och vilka delar på kroppen som är extra sköna för en själv. Det är därför viktigt att gå på den egna känslan istället för att leta efter olika bestämda punkter.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Matilda Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro