ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Sidan 6 Neil Strauss

Stockholm Pontus Hammarlund · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Författaren Neil Strauss var fast i vänskapszonen beträffande kvinnor. För att råda bot på problemet började han hänga med världens främsta raggningsexperter och ansågs snart vara nummer ett. Hans två år som kvinnotjusaren ”Style” dokumenterades i boken ”Spelet” som nu ges ut på svenska.

Gjorde du detta med avsikten att skriva en bok redan från början? – Nej, förmodligen först en fjärdel in i det. När det utvecklades till ett galet äventyr. Då insåg jag att de här killarna påminde om rockstjärnorna jag skrivit om och att jag borde skriva något. Men jag tänkte aldrig på det som arbete. Jag blev besatt.

Nätverket är världsomspännande. Funger taktiken lika bra i Sverige som exempelvis i USA? – Ja, det finns en stor grupp som gör det här. Människor är ganska lika. Killarna som gör det i Sverige rapporterar om att den enda skillnaden är att tjejerna här är svårare att läsa av – om de är intresserade eller inte.

Hur många kvinnor låg du med under de här två åren? – Det kommer jag inte säga till dig.

Hur har de reagerat på boken? – Ingen har blivit upprörd vilket överraskat mig. Några låtsas att det inte är dem. Jag hade ju några trekanter så de behöver inte nödvädigtvis veta att det är dem jag skriver om. De tror att jag har gjort det med någon annan. Några andra tycker att det är coolt.

Så småning om träffar du din nuvarande flickvän Lisa genom Courtney Love och du drar dig ur. Är ni forfarande ett lyckligt par? – Om jag ska vara ärlig... så är vi det 75 procent av tiden. Men förhållanden är svårt, definitivt svårare än att lära sig ragga.

Vad tycker hon om boken? – Minus 20 sidor som jag rivit ur så gillar hon den. Det var de där trekanterna som jag rev ut...

Du har använt dig av Style när du gjort intervjuer. – Ja, jag gjorde det på Britney Spears och jag gjorde det med Madonna nyligen i en intervju för Rolling Stone. De är för upptagna och bryr sig inte så jag sa att jag ska inte ställa några frågor till er utan jag ska lära er några saker som ni inte visste om er själva. I slutet av Madonnaintervjun listade hon upp saker som jag lärt henne.

Vem pratar jag med nu – Neil eller Style? – Du är ganska nära Neil. Det irriterar mig att sedan ”Spelet” kom ut så måste jag anstränga mig för att vara så normal som möjligt. För folk tror fortfarande att jag spelar.

Kvinnor som läst boken säger väl alltid att det här fungerar inte på mig, eller? – Ja, och jag ruller ögonen och säger att jag vet att det fungerar på dig bättre än många andra för du är smart. Och det fungerar bättre på de som är smarta för de lyssnar på intressanta historier.

Neil Strauss bästa raggningsknep inför vårflirtandet:

Inled aldrig en konversation med ”ursäkta” eller något liknande. Inte heller med en fråga. Du ska inte om ursäkt för din existens.

Tidsbegränsning: klargör för kvinnan eller gruppen inom tre minuter att du snart måste lämna dem. För de första de kommer tänka är: hur länge ska han stanna här?

Le alltid när du närmar dig en kvinna eller en grupp.

Var inte desperat. Spela svårfångad. Sänd alltid ut mixad meddelande. Håll först upp dörren och var sedan oförskämd i hallen.

Skicka inte inte bilder på din penis (enligt Neil Strauss gör män ofta det). Namn: Neil Strauss. Ålder: 35 år. Yrke: Författare och journalist. Familj: Flickvännen Lisa Leveridge (Courtney Loves gitarrist). Andra kända Straussböcker: Balnd annat ”The Dirt” om Mötley Crüe och ”How to make love to a pornstar” om Jenna Jameson. Aktuell: Med boken ”Spelet” som blivit utnämnd till ”årets affärsbok” och som som troligtvis också blir film. Colombia Pictures har köpt rättigheterna. I kväll möter Strauss Karin Magnusson för ett samtal på Kulturhuset i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro