ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Sidan 6 Novotny

Stockholm Pontus Hammarlund · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Metro träffar henne under inspelningen av SVT:s juldrama ”Snapphanar” i Litauen. Skådespelarnashusbilar står uppradade i en lång rad intill inspelningsplatsen i industristaden Kaunas. Tuvar bjuder in oss till sin. • Nu jobbar du igen, men du har varit ledig länge. – Jag jobbade inte på nio månader utan reste i princip hela förra året. Kände mig som värsta slackern. Reste runt i världen själv i fyra månader, sedan reste jag med båten som min kille seglade på.

Du har filmat i Litauen ett tag. Har du rest hem till Köpenhamn dina lediga dagar? – Jag gjorde det i början men sedan kom min man på besök så nu har jag varit här.

Har du gift dig? Grattis! – Nej, jag har inte gift mig. Jag blir totalt språkförvirrad. Jag säger min man i Danmark.

Du bor ihop med dansken Nicolai Lersbryggen i Köpenhamn sedan en tid. Men kvällspressen pekade länge ut dig och regissören Simon Staho som ett par. Vad tänkte du när du läste det? – Det där är helt sjukt. Hur fan gick det till? Jag står en dag i kiosken och ser en rubrik om mitt nya hemliga liv och lägenhet tillsammans med Simon Staho. Och jag bara ”what?” liksom.

Hur reagerade din pojkvän? – Han tyckte inte att det var så kul, det är ju extremt kränkande.

Du kanske skulle ha varit mer öppen från början? – Självklart. Samtidigt så finns det de som har försökt att vara öppna och skapat någon slags kompisrelation som sedan slår bakut. De gränserna är väldigt svåra att hålla på.

Funderar ni på att skaffa barn? – Det är klar att man gör när man är 26 år.

Hur stort är ditt musikintresse? – Sjukligt! Nördigt! Jag spelade skivor i fredags med en tjejbekant i Vilnius och vi är båda två feministelectro-intresserade.

Som musikintresserad måste det ha varit extra roligt att medverka i ”Stoned”. – Skojar du? Men det är jättekonstigt. Det känns som att den redan har haft premiär även i Sverige.

Du har ofta gestaltat trasiga människor. Men din roll i ”Snapphanar” är långt ifrån det. – Ja, jag har valt det stenhårt tidigare. Men efter ”Bang bang orangutang” kände jag att jag kanske inte bara måste hålla på med ”hardcore” socialrealism. Det är lätt att bli enkelspårig. Karaktärsbyten kan inspirera. Namn: Tuva Novotny. Ålder: 26 år. Yrke: Skådespelare. Familj: Pojkvän. Bor: Tillsammans med pojkvännen i Köpenhamn. Aktuell: I ”Stoned” som har premiär på fredag. Medverkar även i SVT:s juldrama ”Snapphanar”.

//MESS// Nedan följer ett förslag på bildtext och ett tillägg. Om inte tillägget används kanske det kan användas i huvudtexten: – Det är kul... i två dagar. Sedan är man jävligt trött på dem. Jag föredrar sneakers och t-shirt. Men det är fint och det är jättekul att få prova på, säger Tuva Novotny om att få klä sig i vackra 1600-talsklänningar under inspelningen av kostymdramat ”Snapphanar”.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro