ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR: Slutet för Cafés sexlista

Stockholm Ann Hagman · 6 Okt 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Efter 13 år lägger tidningen Café ned sin lista över landets 69 sexigaste kvinnor. Bland dem som har kunnat titulera sig sexigast i Sverige märks Therese Alshammar (1998), skådespelaren Eva Röse (2001) och Pernilla Wahlgren (2002). 2005 erövrades titeln av Emma Andersson. - När Café lanserade listan i mitten av nittiotalet var det andra tider. I dag finns de där listorna överallt – i dam-, kvälls- och gaypress – och vi har tröttnat, säger chefredaktören Jens Stenberg.

Att presentera en lista över de sexigaste kvinnorna känns inte särskilt politiskt korrekt. Har ni fått mycket kritik? - Nej. Café har som regel valt att presentera duktiga personer som presterat någonting och som inte varit renodlade modeller. Vi lägger listan på is för att den som journalistisk idé känns sliten, inte för att vi fått kritik.

Kommer det bli mindre lättklädda kvinnor i tidningen framöver? - Nej. Men det är en missuppfattning att Café någonsin har haft speciellt mycket innehåll av det slaget. Vill man ha naken kändishud är kvällspressens fredagsbilagor ett säkrare val.

Ni har Mikael Persbrandt på omslaget till senaste numret. - Ja, och nyligen hade vi Björn Borg och Zlatan. Det säger mer om Cafés innehållsliga bredd att då och då sätta en person som Mikael Persbrandt på omslaget än att alltid ha kvinnliga fotomodeller. Patrik Wirén

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro