ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Sommaräventyr i 70 knop

Stockholm David Baas · 18 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Tjusningen är fartkänslan, att känna fartvinden, säger Niklas Ohlsén, vd för RIB charter.

Med fyra motorer på 250 hästkrafter vardera är den nya Monster RIB-båten inget för den som i stilla lunk vill uppleva skärgården.

Båten kommer upp i maximalt 70 knop, ungefär 130 kilometer i timmen, och skulle kunna ta sig från Sandhamn till Gotland på en och en halv timme.

Metro drog på sig flytdräkten och tog en tur med båten. I sommarens solljus blir det lätt kokhett i dräkten, men när båten får upp farten så svalkar vinden.

Väl ute på mer öppet vatten ökar hastigheten och tar sig snabbt över 50 knop. Svallvågor från andra båtar blir hopp som RIB-båten flyger över.

En tur med RIB Extreme är som en lång åktur på ett nöjesfält, men att släpa med familjen till närmaste RIB-båt är inte helt gratis.

Priserna börjar vid 3000 kronor för en entimmastur i Stockholms skärgård med en mindre båt för fem-sex personer.

Vill man ta en tur med monsterbåten kostar det 12000 kronor för en timmes båtfärd, men då får 12 personer plats i båten.

Blir inte skärgårdsfolket förbannade på er när ni blåser förbi i 70 knop? - Vi har valt de mest miljövänliga motorerna som nästan inte låter något. Vi håller också långt avstånd från andra båtar och kör inte 70 knop i Stockholms inlopp, säger Niklas OIhlsén på RIB charter.

David Baas [email protected]

(fråga mig för hjälp med bildtexter)

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro