ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Stegö Chilò kan räddas av budgeten

Stockholm David Baas · 16 Okt 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- När man presenterar budgeten börjar den politiska debatten fokusera på sakfrågorna igen och utrymmet för skandaler minskar, säger Jesper Strömbäck, professor i politisk kommunikation vid Mitthögskolan, till TT.

Kulturminister Cecilia Stegö Chilò (m), som tidigare polisanmälts av Radiotjänst för att hon inte betalat tv-licensen på 16 år, polisanmäls nu av Transportarbetareförbundet för att hon anlitat svart arbetskraft.

- Vi arbetar oerhört aktivt mot svart arbetskraft. Vi motverkar det på alla möjliga sätt för att få en konkurrensneutral företagsverksamhet, säger Per Winberg, ordförande i Transport, till Metro.

Ministerskandalerna har också lett till att statsminister Fredrik Reinfeldt nu KU-anmäls.

- Det finns ingen praxis kring hur det har varit tidigare vid rekryteringar. Jag vill få det utrett. Vi har sett en statsminister som inte förmått axla sitt ansvär, säger riksdagsledamoten Carina Hägg (s) som ligger bakom anmälan, till TT.

Reinfeldt var i går på utlandsbesök i Finland och meddelade att han har förtroende för sina ministrar. Om förtroendet påverkas av att de skulle fällas i domstol ville han inte ta ställning till.

- Jag har inte värderat det. De har ju vidgått sina fel och kommer att rätta till dem. Det tycker jag inte förändras av om man får betala ytterligare en avgift, säger han till TT.

Stegö Chilò valde i går att inte ge några kommentarer.

David Baas [email protected]

CITAT: "Det skickar ut signalen att det är ok med svart arbetskraft." Transports Per Winberg om varför han polisanmäler Stegö Chilò.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro