ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Stormen GOTVERSION

Stockholm David Baas · 5 Nov 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Träd far fallit över över ledningar och skapat kortslutning. Men eftersom inte så många linor gått av, går det fort att åtgärda felen, säger Johan Aspegren, presschef på Eon, som drabbades värst främst i södra Sverige och i södra Norrlands inland.

På SMHI:s kuststationer uppmättes vindbyar på som mest 30 meter per sekund på västkusten, sydkusten och i södra Bottenviken. Medelvinden höll sig dock hela tiden strax under stormstyrka.

Utanför Norge hittades en död man i havet efter att en skotsk fiskebåt försvunnit i stormen. En tom livbåt hittades men de övriga tre i besättningen hade i går kväll inte påträffats.

I Göteborgs-området blev det inte mycket av den befarade stormen. Räddningstjänsten i storgöteborg behövde inte göra några utryckningar i stormens spår och även om något enstaka träd blåste ner orsakade det inga skador. Under gårdagens morgon var som mest 3 400 abonnenter utan ström i hela Västra Götaland. Värst drabbades Kungsbacka kommun, där runt 1 800 abonnenter var strömlösa, men redan efter några timmar fick de strömmen tillbaka. Spårvagnarna gick som vanligt, polisen behövde inte rycka ut, det värsta som tycks ha hänt är att en lastbil med släp fick sladd och välte utanför Stenungsund. Troligtvis med lite hjälp av vinden.

TT/METRO

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro