ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Styvpappan åtalad NY VERSION

Stockholm David Baas · 24 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

"Det är kanniballiknande massmördare som slaktar sina offer med knivar-yxor och andra tillhyggen. ... inget för känsliga personer."

Så beskriver polisen filmen "Wrong Turn" som hittades i lägenheten i Västerhaninge där en 12-årig flicka höggs till döds med ett 30-tal knivhugg och hennes 13-åriga kompis våldtogs den 27 maj i år.

Tidigare på kvällen hade flickorna kommit överens om att ha filmkväll tillsammans med den 27-årige styvpappan. Videobutiken var stängd så de lånade skräckparodin "Scary Movie 4" och "Wrong Turn" av en granne.

Under filmkvällen drack styvpappan, som missbrukade anabola steroider, flera öl. Senare på natten gick han in till sin 6-årige son och ropade på sin styvdotter. Därefter ska han ha attackerat henne och dödat henne med ett trettiotal knivhugg.

Kompisen satt kvar framför tv medan styvdottern höggs till döds. Mannen kom sedan ut till henne, tvingade henne under knivhot att klä av sig och våldtog henne.

Efter det gick mannen och la sig. Den våldtagna kompisen låg också i sängen och vågade inte röra sig förrän styvpappan somnat.

Svårt skadad kravlade hon därefter ut ur rummet och tog sig halvnaken till en närliggande busskur där hon kunde larma polisen.

När polisen kom till lägenheten hittade de den blodige mannen sovandes. Styvdottern låg död i en stor pöl blod i sitt rum. En halvmeter från henne låg mannens 6-årige son i fosterställning och sög på tummen.

Polisen hittade också 180 tabletter anabola steroider, sprutor och fem ampuller med annan form av doping. Tre nedblodade knivar hittades runt om i lägenheten och i mannens säng fanns en blodig förskärare.

I går åtalades styvpappan vid Handens tingsrätt för mord, grov våldtäkt, grov misshandel och dopingbrott. Han åtalas också för misshandel, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd vid ett tidigare tillfälle.

Styvpappan varken erkänner eller förnekar brott

- Jag har inget minne av vad som hänt. Jag tror att jag drömt att jag var i ett mörkt och rökigt rum där jag slogs mot vargar, säger styvpappan i ett polisförhör.

Rättegången börjar på torsdag nästa vecka.

David Baas [email protected]

CITAT: "Jag brukar få en svart dag i veckan. Då kan jag få såna raseriutbrott att jag slår sönder lägenheten." Styvpappan om sitt våldsamma beteende.

FAKTA: 27-åringens våldsamma förflutna - Mannen har enligt bekanta och släktingar haft ett våldsamt beteende sedan tonåren. Han har dömts för ett tjugotal brott, bland annat misshandel och narkotikabrott. - Han säger själv i polisförhör att han en gång i veckan brukar få "svart dag" då han kan bli så arg att han slår sönder inredningen i lägenheten. - Bekanta till mannen vittnar om mannens missbruk av anabola steroider och att han kan bli "lättretad för det lilla minsta". Källa: Polisens förundersökning

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro