ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR too queer for school

Stockholm Patrik Wiren · 25 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Under lördagen blir det både debatt och party på Färgfabriken i Liljeholmen. Tanken med "Too queer for school" är att motverka homofobi och sexism på landets skolor.

Men anser inte dagens unga att en avvikande sexuell läggning enbart är spännande? Enligt feministikonen Moan Lodalen, som kommer medverka i en debatt under dagen, är sanningen en annan. - Det påstås emellanåt att det skulle vara någon sorts trend att vara homosexuell. Men det är så långt från verkligheten man kan komma. Jag är ute och föreläser en del i skolor och det verkar vara fruktansvärt svårt att komma ut.

Förutom att det saknas lärare med kompetens att diskutera dessa frågor efterlyser Mian Lodalen ett större ansvarskännande från samhället. - Alla måste stå upp för folks lika värde. Det är vårt ansvar i ett demokratiskt samhälle.

När debattpaneler och diskussioner är avklarade inbjuder Amnestyprojektet Sneställt, tidningen Macho och Färgfabriken till fest. Bland de medverkande märks dj:n Elin Alvemark (Paradise), Lady V, Nadie Affecta samt stå upp-showen "You give gay people a bad name". Den som vill vara med anmäler sig genom att mejla sitt namn senast klockan 15 till [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Patrik Wiren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro