ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Utlänningsnämnden festade för 440000 kronor

Stockholm David Baas · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den hårt kritiserade Utlänningsnämnden lades ned den 31 mars. En vecka tidigare avtackade myndigheten sin personal med en stor fest på exklusiva Operakällaren, rapporterar SVT:s Aktuellt.

Alla anställda, 280 stycken, bjöds på festen som kostade 1700 kronor per person. I priset ingick mat, dryck, en present och själva arrangemanget.

Totalt 250 av de 280 anställda kom till festen.

Gullbritt Rova var personaldirektör på myndigheten och säger till Aktuellt att "1700 kronor absolut inte är oetiskt."

Rova tillägger att personalen varit under hård press den senaste tiden och att det var därför myndigheten lät lyxkrogen arrangera festen istället för myndigheten själv.

Migrationsminister Barbro Holmberg vill inte kommentera kostnaden för festen.

Hon låter genom sin pressekreterare hälsa till Aktuellt att "det är rimligt att myndigheter som lägger ner tackar av personalen, men det är omöjligt för en minister att göra en bedömning av vad som är en rimlig nivå på kostnaden."

David Baas [email protected]

FAKTA: Kritiserad myndighet - Utlänningsnämnden var fram till den 31 mars i år överprövningsinstans för ärenden om svenskt medborgarskap och utlänningslagen. - Nämnden har fått hård kritik för att tillämpa utlänningslagen för snävt. - Nämnden uppgifter har nu tagits över av länsrätterna i Stockholm, Göteborg och Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro