ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Våldtäktsvåg i helgen

Stockholm David Baas · 8 Okt 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Våldtäkterna har inträffat i samma parkområde, säger Torbjörn Carlson, informationschef vid Örebropolisen, om kopplingen mellan helgens våldtäkt och en för tre veckor sedan.

Den 17-åriga flickan överfölls och våldtogs natten mot i går i en park i Örebro. Signalementet som flickan lämnat stämmer in på den man som våldtog en 23-årig kvinna i samma område i mitten av september.

I Västerås våldtogs en 20-årig kvinna i en park natten mot lördagen. Polisen har säkrat DNA-spår och misstänker att det kan vara den så kallade cykelmannen, som ligger bakom ett femtontal kvinnoöverfall den senaste tiden.

- Det finns vissa likheter, men signalementet är vagt, säger Ulf Palm, pressinformatör hos polisen i Västmanland.

Tidigt i går våldtogs en 27-årig kvinna som just klivit av bussen efter ett besök i centrala Jönköping. Under samma natt våldtogs också en kvinna i en hytt på en Finlandsfärja på väg till Stockholm. När färjan lade till i hamnen grep polisen en man.

Metro berättade i fredags att under årets nio första månader har i genomsnitt tio våldtäkter anmälts per dag. Mörkertalet bedöms också vara stort.

David Baas [email protected]

FAKSIMIL: Tvåatoppen den 6/10.

CITAT: "Känner man sig orolig som kvinna ska man promenera i sällskap med en bekant. Annars kan man införskaffa sig ett ljudlarm." Torbjörn Carlson vid Örebropolisen.

FAKTA: Våldtäkter i helgen - I Västerås misshandlas och våldtas en 53-årig kvinna natten mot lördag. - I en park i Västerås våldtas en 20-årig kvinna natten mot lördag. - En 18-årig kvinna våldtas i en bil i Sundsvall tidigt på lördagsmorgonen. En 26-årig man grips senare. - I Norrköping våldtas en 19-årig kvinna i en simbassäng på Centralbadet under natten mot söndagen. - I Jönköping våldtas en 27-årig kvinna efter att hon klivit av en buss under natten mot söndagen. - I en park i Örebro våldtas en 17-årig flicka under natten mot söndagen. - I en hytt på en Finlandsfärja på väg till Stockholm våldtas en kvinna. Polisen griper en man när färjan lägger till på söndagsmorgonen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro