ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Värdetransporter nattetid stoppas efter rånet

Stockholm David Baas · 18 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Vi har lagt ett skyddsstopp på den transporten. Vi har konstaterat att man inte levt upp till Arbetsmiljöverkets regelverk, säger Per Winberg, ordförande i fackförbundet Transport som organiserar värdetransportväktarna.

Per Winberg menar att företaget Group 4 Securicor, som utförde transporten, bland annat inte gjort en riskanalys eller ändrat färdrutinerna.

På Group 4 Securicor anser man att säkerhetsrutinerna följts. De vill inte i dag ta ställning till skyddsstoppet.

- Det är sådana krav som transport ställer och det får man avgöra från fall till fall, säger Roland Berndt, informationschef på Group 4 Securicor, som nu ska analysera rånet och se om rutinerna måste ändras.

Rånet i måndags är det tredje i Stockholmsområdet i juli, men siffror från Rikskriminalen visar att värdetransportrånen i år halverats jämfört med tidigare år.

Från Stockholmspolisen tycker man att värdetransportföretagen har tillräcklig säkerhet.

- Vi har haft en arbetsgrupp tillsammans och gått igenom säkerhetsåtgärder och rutiner, säger Björn Engström och pekar bland annat på införandet av de nya säkerhetsväskorna som förstör sedlarna.

David Baas [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro