ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Världens ensammaste Lars

Stockholm David Baas · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

- Han får det fruktansvärt svårt. Frågan kommer att rulla ända fram till valet. Han kämpar för partiets överlevnad, att klara fyraprocentspärren, säger PR-konsulten Paul Ronge.

Än vilka frågor som tas upp under kvällens utfrågning tror Ronge att Leijonborg får det svårt med trovärdigheten.

- Programledarna måste köra enligt regelboken och ställa frågor om skolpolitiken och alliansen. Men alla som tittar på Leijonborg ser bara "Leijongate".

Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren tror att skandalen kan klinga av nästa vecka, men att det blir svårt för Leijonborg och folkpartiet att ha någon trovärdighet.

- De har en bror-duktig-attityd där de är så perfekta och då blir ju kritiken större. När de är så självgoda är det många som passar på att moralisera.

Stig-Björn Ljunggrens råd till Leijonborg är att trots allt försöka prata politik.

- Det gäller att vädja till dem som ser någon hopp i dem. Folk gillar deras politik, men inte partiet, säger han som tror att Leijonborg avgår efter valet.

David Baas [email protected]

CITAT: "Jag känner en mycket stor press att inte avgå utan att kämpa dag och natt för en valseger." Leijonborg till TT.

FAKTA: Retorikexpertens tips till Leijonborg - Ta på dig skulden: "Jag borde haft koll på dessa ungdomar." - Visa dig ledsen: "Det här gör mig förfärligt ledsen." - Blicka framåt: "Jag ska rensa upp och göra folkpartiet till det renaste partiet." - Släta inte över! Källa: Göran Hägg

SKANDALNYTT: Detta hände i skandalen i går - Lars Leijonborg medger för TT att han "slirade" på några svar när han sa att han inte visste om partisekreterare Johan Jakobsson kände till spionaget trots att Leijonborg fick reda på det i söndags. - Nicklas Lagerlöf, ordförande för Luf Väst, misstänks för dataintrång. Han är den som sägs ha lämnat inloggningsuppgifterna till Jodenius. - Expressenjournalisten Niklas Svensson har sedan mars haft tillgång till inloggningsuppgifter till socialdemokraternas interna datanät. Han har nu stängts av från sitt jobb. - Folkpartiets socialpolitiske talesman Erik Ullenhag använde information om socialdemokraternas äldrevårdspolitik för ett utspel i februari. - Luf:s disktriktsombudsman i Storstockholm Tobias Holdstock tar time-out. Han fick "någon gång i våras" reda på att Per Jodenius hade inloggningsuppgifterna. Holdstock förnekar att han själv loggat in.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro