ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR Vin-spa

metro · 24 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Kalla det alkoholmissbruk om du vill; i Japan badar man i Beaujolais Nouveau. Vinet töms i det varma poolvattnet vid ett årligt evenemang på Hakone Kowakien Yunessun spa. Det är inte bara ett jippo, vinspan finns lite varstans i världen, bland annat i Frankrike, Spanien och USA, och anses ha hälsobringande effekter.

1995 uppfanns metoden av en fransk familj som upptäckte att druvkärnor gör gott för huden. De hade märkt att man fick extra mjuka händer av att arbeta med vindruvor. De kom på idén att ta vara på druvskalen och kärnorna som blev över i vintillverkningen och de startade världens första vinspa Les Sources de Caudalie i Bordeaux.

Normalt är det gröna druvor som används i ett vinspa. Ett extrakt från skalen, kärnorna och stjälkarna hälls direkt i i karet. Det är en antioxidant i kärnorna, Polyfenol, som har den mjukgörande effekten. När vitt vin produceras separeras skalen och kärnorna omgående från vinmusten och behåller sin Polyfenol-halt. Källa: SPA Magazine

Karta: Hakone, Kanagawa, Japan.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro