ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR:Amy Diamond

Stockholm Ann Hagman · 26 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I ljusa jeans, vid vattnet i Värtahamnen, ser Amy Diamond ut att vara i tolvårsåldern. När hon talar och svarar på intervjufrågor ger hon intryck av att vara 30 år och grundligt medietränad. I verkligheten är hon fyllda 14 och har sålt 150000 exemplar av sin första popskiva. I dagarna släpper hon album nummer två och deltar i Sveriges televisions inspelningar av årets julkalender – där hon briljerar hon med sina färdigheter på konståkningsskridskor.

Du är 14 år och popstjärna – hinner du gå i skolan? – Ja, jag går i skolan varje dag som alla andra. Jag tar ledigt bara när det är något speciellt, som promotion eller som nu för julkalendern.

Vilket är ditt bästa ämne? – Jag har många. Matte, SO, idrott och syslöjd.

Hur var det att bli känd och framgångsrik vid tolv års ålder? – Jättekul. Jag hade längtat mycket efter att uppträda och sjunga.

Är du annorlunda än de flesta andra 14-åringar? – Nej det tycker jag verkligen inte. Jag har samma kompisar nu som förut. Fast alla är väl i och för sig speciella på sitt vis.

Nu ska du göra skådespelardebut också. Berätta! – Det är inte debut. Jag var med i tv-serien ”De drabbade” när jag var tio. Nu spelar jag ”Isprinsessan” i fyra avsnitt av julkalendern. Jag hör till en kringresande marknad och blir en del av ett mysterium. Jag åker skridskor på plast-is och har varit här i Stockholm för inspelningar i tio dagar nu.

Fick du rollen för att du har tränat konståkning? – De letade efter någon som kunde åka skridskor och frågade om jag ville vara med. Sedan fick jag provspela för rollen och efter några veckor fick jag veta att jag fått den.

Vilken är din egen favorit bland TV-kalendrar? – Jag har alltid sett på julkalendern och det är svårt att ha någon favorit. Fast jag tyckte om ”När karusellerna sover” och ”Pelle Svanslös”.

Din pappa är din manager, är det jobbigt att ha honom med överallt? – Nej, varför skulle det vara det? Om jag hade varit hemma och tittat på tv så hade jag ju ändå varit med mina föräldrar. Och det är inte bara pappa som åker med mig, utan min mamma och mina syskon också.

Vilken är din främsta framtidsdröm? – Jag tänker inte så mycket på framtiden, faktiskt.

Tänker du plugga vidare? – Ja absolut.

Har du någon förebild rent musikaliskt? – Ja, jag lyssnar på många. Shakira är bra. ANN HAGMAN Amys val: Ringa in eller bocka för alternativer inom parantes! • Carola eller Lordi (Carola) • Big Brother eller Kulturnyheterna (Kulturnyheterna) • Sommarklänning eller jeans och t-shirt (Sommarklänning) • Jönköping eller Stockholm (Jönköping) • Zlatan eller Stefan Holm (Stefan Holm)

Amy Diamond-fakta: Folkbokföringsnamn: Amy Linnéa Deasismont Ålder: 14 Bor: Lägenhet i centrala Jönköping Familj: Mamma, pappa och tre systrar Bakgrund: Deltog i talangjakter, vann ett skivkontrakt och spelade in hiten ”What´s In It For Me” som sålde platina och var den tredje mest sålda singeln i alla kategorier i Sverige förra året. Aktuell: Med nya skivan ”Still me still now" och som Isprinsessa i Cirkusmysteriet i årets tv-kalender Sommarplaner: Först två veckor på Rhodos tillsammans med familjen, sen ut på Diggiloo-turnée med 13 spelningar i hela landet, fortfarande med familjen som ressällskap.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro