ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR/Hallå Bo Räftegård/Skräpkonst

Stockholm Ulrica Widsell · 19 Feb 2007
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där …

Bo Räftegård, personalchef på Skövde kommun som vill säga upp chefen för ortens konstmuseum, Lena Holmstrand-Krüger. Hon vill behålla jobbet. Kommunen har erbjudit omplacering som bland annat renhållningsarbetare.

Varför ska museichefen byta jobb till sophämtare? Har det varit skräpkonst på museet? – Nej, absolut inte. Vi har inga negativa synpunkter på konsten eller på hennes sätt att arrangera utställningar. Det här handlar enbart om hennes ledarskap. Vår bedömning är att ett fortsatt ledarskap inte är möjligt. Har ni erbjudit några andra jobb? – Vi har varslat om uppsägning och enligt det regelverk som finns ska vi göra en omplaceringsprövning till alla vakanta tjänster som finns och det var en lista på omrking 60 tjänster. Där kan vi inte gå in och solla, utan alla jobb redovisas. Men ska det inte vara ett jobb som passar? – Man ska ha tillräckliga kvalifikationer. Det är där ribban ligger enligt lagen om anställningsskydd. Ulrica Widsell

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro