ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR/itervjun/festfixar-Linnea

Stockholm Ulrica Widsell · 12 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Lotta Imberg Bildtext: Linnea Johansson ordnar hippa kändispartyn i New York. Nu ger hon ut en bok i Sverige med sina bästa festfixartips. Hon reser med väskorna fyllda av festfixarprylar och dekorationsdetaljer. – Häftpistolen är min bästis, säger hon.

Citat: "Jag jobbade skithårt dygnet runt gratis." Linnea Johansson om sin första tid som festfixare i New York

Hon är 25 år och ordnar hippa jättefester åt kändisar och företag i New York. Jennifer Lopez, "Sex in the city"-stjärnan Sarah Jessica Parker, Nicole Kidman, Drew Barrymore, Donald Trump och Justin Timberlake kommer på festfixaren Linnea Johanssons fester. Hemma i Göteborg slutade Linnea Johansson skolan efter nian. Hon ville bli kock och jobbade ett tag i restaurangbranschen. Efter high school- och college år i USA ville hon jobba med fester och arrengemang. Som 20-åring flyttade hon till festernas huvudstad New York. Nu driver hon ett framgångsrikt eventföretag där och ordnar fester med ibland tusentals gäster och budgetar på tiotals miljoner kronor Du tjatade till dig ditt första festfixarjobb, hur gjorde du? – Jag insåg att i New York handlar det väldigt mycket om kontakter och att jobba på rätt ställe, så jag hittade det coolaste festföretaget. De ville absolut inte släppa in någon ny där, men jag mejlbombade dem och ringde ner chefen, så till slut fick jag med nöd och näppe att jobba gratis för dem. Hur glammigt var jobbet då? – Det var absolut inte glamoröst. Jag fick jobba extra, bland annat som servitör på andra evenemang för att klara det. Som tur var hade jag en pojkvän i New York och mamma hjälpte mig. Och alla mina sparpengar la jag på den här tiden. Jag delade en lägenhet i värsta delen av Hells Kitchen. Det var svårt. Hur är det nu? – Ibland står man på röda mattan bredvid nån kändis, men jobbet är ungefär 2 procent vad folk tror och 98 procent hårt jobb. I New York ska det alltid vara annorlunda. Det handlar jättemycket om design, ljussättning, inredning, mat från kända kockar med specialmenyer. Vad gör du för att locka kändisarna till dina fester? – Om man gör en fest för företag som Cartier, då vill kändisarna komma. Många gånger räcker det med varaumärket. Men coola inbjudningar är definitivt ett plus. Det mest galna jag gjort var nog för ett klädföretag när gästerna fick ett kort att de skulle gå till ett ställe och där fick de sina mått tagna och fick inbjudan var de skulle gå och på festen sedan fick de det skräddarsydda plagget i en goodiebag med sig hem. Varför blev det en bok om hemmafester? – Jag har dyslexi och när jag var liten satt jag och läste kokböcker jättemycket. Det var mycket fina bilder. Det har varit en dröm att göra en kokbok och jag ville göra lite annorlunda genom att kombinera med festfixartips. Du tycker vi har fester för sällan i Sverige. – Ja, svenskar har fest när man måste ha fest, vid födelsedagar och så. Händer något roligt, som att ens favoritserie på tv har premiär eller vad som helst, då kan man ha fest. Ulrica Widsell [email protected]

Linneas tips för en lyckad fest hemma – Ha ett tema. Det måste inte vara så speciellt. Kan vara en färg eller något som händer eller något du tycker är kul. – Tänk på dig själv som producent. Du ska skapa någon som är annorlunda i vardagen. – Fuska. Det ska bara hålla en kväll. Fram med häftpistolen, tyger och fuska så mycket du kan. – Vill du göra något enkelt och lätt, ordna ett cocktail party – Tänk på mixen av gäster.

Linnea Johansson Ålder: 25 Bor: i lägenhet i New York, kommer från Göteborg Familj: Pappa Peter, mamma Margareta och styvfar Mats. Yrke: Festfixare, eventarrangör. Aktuell: Med nya boken "Festfixaren" med tips och råd för fester hemma. (ICA bokförlag). Önskegäst: – Madonna har hållit sig borta. Jag har hennes adress och jag skickar inbjudningar till henne. Jag skulle vilja ha henne med, men det vill väl alla.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro