ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR/sid3/pryd väggarna hemma med ny konst

Stockholm Ulrica Widsell · 16 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Lotta Imberg Jag har namn till bildtexten, pratar med redigeraren/Ulrica

Citat: Man ska kunna ha de här verken var som helst hemma. Man ska inte ha dem i bankfacket. Andreas Lind, initativtagare Wonderwall

Vad ska hänga på väggarna hemma? En gapande tom vägg vill de flesta hitta rätt tavla eller prydnad till. Nu kan du ha ett foto av Zlatans fotbollsplank på köksväggen och ett unikt konstverk ovanför soffan i i vardagsrumet utan att göra av med alla besparingarna. Nystartade företaget Wonderwall i Stockholm vill ge intresserade möjlighet att köpa signerade tryckta verk av verksamma fotografer, konstnärer, grafiker, illustratörer och designer till bra priser. Det har hittills inte varit lätt att köpa modern, samtida konst som inte kostar så mycket. – Vi är ett mellanting mellan Ikeas och Gallerix tryckta planscher och dyra orginalverk. Många tycker kanske det känns lite tråkigt med massproduktion och vill ha något annat. Det finns så mycket samtidskonst som inte når ut, säger fotografen Andreas Lind som startat Wonderwall tillsammans med Nina Beckmann och Calle Sjönell. I går kväll hade Wonderwall vernissage i inredningsbutiken Plan ett vid Stureplan i Stockholm för sin första kollektion med verk av bland andra konstnären Helene Billgren, fotografen Tuija Lindström, konstären och illustratören Jesper Waldersten och fotgrafen Jesper Brandt, som har med en bild från ett brinnande fält i Memphis i USA i storformat. – Det känns roligt att folk kan ha min bild hemma och att prisklassen gör att många har möjlighet att köpa, säger han. I kollektionen finns än så länge 13 verk. Tanken är att ta in fler under hösten och succesivt utöka kollektionen till ett 30-tal verk av olika kreatörer. Storleken varierar upp till affischstorlekar med nära två meters bredd och allt trycks i liten upplaga. Priserna ligger mellan 750 och 3 500 kronor. Ramar in gör du själv efter egen smak. Verken säljs bara genom Wonderwall. – Vi vill att det ska kännas speciellt för den som köper, säger Nina Beckmann.

miniinforuta Wonderwall ställer ut och säljer den första kollektionen i butiken Plan ett på Birger Jarlsgatan. Övrig försäljing och information hittar du på hemsidan www.wonderwall.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro