ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINR/Upptäck Stockholm gratis

Stockholm Ulrica Widsell · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Har du ont om pengar behöver du inte ha en trist vår och sommar för det. I Stockholm finns massor av saker att göra som är gratis och nästan gratis. Författaren Li Norrman har samlat en mängd tips i den första bokguiden till stadens gratisnöjen, "Stockholm gratis". – London, Paris och New York har redan sådana böcker och jag tyckte det var dags för en om Stockholm. Jag fick idén i samma veva som staden fick många gratis muséer. Det finns så mycket mer som inte kostar något, säger Li Norrman, 68. Hon har varit stockholmare i snart 50 år och har länge varit engagerad i turism- och evenemangsbranschen. – Boken riktar sig till alla, men de stora målgrupperna är studenter och ungdomar, barnfamiljer, turister och pensionärer och andra som inte har så gott om pengar. Det är en bok med saker att göra som kanske inte är så märkvärdiga, men har man ögonen öppna kan man få mycket roligt gratis. Gratisguiden kommer förutom i bokhandeln också att säljas på turistbyrån, men även de flesta inbodda stockholmare har mycket kvar att upptäcka i sin stad. – Vi går ofta bara förbi ställen, säger Li Norrman. En klubbguide listar nattklubbar och nöjesställen med fri entré. – Ungdomarna på "kalendarium.se" har skrivit det kapitlet, eftersom jag själv tillhör den äldre generationen, säger hon. I boken finns tips om allt från Lava och biblioteket Punktmedis för unga till evenemang med fri entré, utflykter man lätt kan göra med SL-kort, gratis utställningar, gallerier, parkteater, gratis film, musik, tidningar, parkpromenader och uteaktiviteter. För litteraturintresserade finns en karta till stadens alla litterära skyltar. Li Norrman har ett favoritgratisställe dit hon går nästan varje dag. – Stadsbiblioteket vid Odenplan. Jag kollar mina mejl, kollar på nätet och lånar böcker. Där finns det jättemycket. Ulrica Widsell [email protected]

Li Norrmans vårfavoriter Fem aktuella gratistips: •Världsbokdagen i morgon, aktiviteter bland annat på stadsbiblioteket med föreläsningar och minimässa och bokmässa på Folkets hus i Rinkeby, i dag och i morgon. •Musikvår, ett 20-tal konserter som nästan alla är gratis i Adolf Fredriks kyrka, S:t Matteus, S:t Johannes och Gustaf Vasa kyrka 23 april-31 maj, •Vill du göra en film? Delta i filmprojektet "Hundra historier" med start 9 maj, Medborgarplatsens bibliotek, •Popaganda på Univeristetet, musikfestival i tre dagar sista helgen i maj. (Åldersgräns 18 år.) •Kolla vårblommor, koppla av eller promenera i stadens parker.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro