ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOINT persbrandt kommentarer

Stockholm Anders Göransson · 15 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Otto Sjöberg, chefredaktör Expressen: -Jag hade hoppats att tingsrätten skulle ogilla JK:s talan i större utsträckning än vad den gjorde. - Vi har bett Persbrandt om ursäkt, snabbt, stort och tydligt. Vi har även haft ett arbete med att förbättra våra publiceringsrutiner och hur vi arbetar med källor och källkritik för att inte ett sådant här misstag ska kunna upprepas. (TT)

Jonas Bonnier, Expressens styrelseordförande: - Mitt och Expressens styrelses förtroende för Otto Sjöberg är fullständigt orubbat. Precis som alla andra aktiva chefredaktörer som har blivit fällda på samma sätt kan Otto sitta kvar. -Om Expressen själv tycker att man har gjort fel kan man inte bli förvånad om någon annan håller med, säger han till Expressens nätupplaga. (TT)

Justitiekansler Göran Lambertz: - Domen var väntad och precis som vi ville ha den. Jag skulle möjligen kunna tänka mig några dagsböter till, men det är inget att bråka om. -Det är jag som ska väcka åtal i sådana här fall när det är påkallat från allmän synpunkt. Det var ett allvarligt påhopp på Persbrandt. (TT)

Peter Danowsky, advokat och Otto Sjöbergs privata försvarare: – Tingsrätten hittar på hur det här uppfattas i allmänhetens ögon och gör en alldeles egen tolkning. Tingsrätten har tagit sig alldeles för stora friheter i förhållande till de uppgifter som det handlade om. (TT)

Olle Stenholm, pressombudsman (PO) - Utslaget blev som jag trodde. - Expressen blåste på utan att ha kontrollerat källans uppgifter och hade en oinskränkt tilltro till källan. Det var en total felaktig källkritisk bedömning. (TT)

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro