ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stökig helg i Stockholm

Katarina Arnstad Elmblad · 22 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ett tjugotal aktivister från Antifascistisk aktion stoppades av polisen och bussades till Värtahamnen.
Ett tjugotal aktivister från Antifascistisk aktion stoppades av polisen och bussades till Värtahamnen.Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Polisen rapporterar om en stökig helg i Stockholm med flera fall av misshandel och sammandrabbningar mellan extremistiska grupper. På söndagen gick ett femtiotal aktivister från Antifascistisk aktion i ett demonstrationståg från Odenplan till Medborgarplatsen. Ett tjugotal personer, som polisen beskriver som högerextrema, stoppades och bussades till Värtahamnen.

SÖKER KONFRONTATION – Det verkar som om grupperna söker konfrontation med varandra, säger Kenneth Vikström vid Stockholmspolisens presstjänst.

Mellan 40 och 50 vänster- och högerextremister slogs vid 17-tiden i lördags vid Norrvikens pendeltågsstation norr om Stockholm. Fyra personer greps misstänkta för bland annat misshandel.

BUSSADES BORT Tidigare under dagen bussade polisen bort cirka 25 personer från Sverigedemokraternas valupptaktsmöte i Alvik i västra Stockholm.

Lite senare anordnades en demonstration vid Migrationsverkets lokaler i Märsta som protest mot svensk migrationspolitik.

GROV MISSHANDEL En person sitter anhållen misstänkt för grov misshandel av två män i 20-årsåldern i Gamla stan natten till söndagen. Mannen är misstänkt för att ha slagit och sparkat männen medvetslösa. – Vi kommer att höra fler människor i ärendet. Mer kan jag inte säga i nuläget, säger Bo-Tomas Olsson, stationsbefäl på Södermalmspolisen.

KNIVBRÅK Två personer knivskars i ansiktet vid ett bråk i närheten av Rinkeby torg i nordvästra Stockholm i lördags. På söndagen hade ingen misstänkt gripits för dådet.

En 14-årig pojke misshandlades svårt i Åkersberga i helgen. Pojken och hans flickvän steg av en buss vid Åkers kanal varefter ett gäng på 10–15 personer sprang fram ur ett buskage och gav sig på 14-åringen med basebollträ. Pojken fördes till Astrid Lindgrens sjukhus med kraftig hjärnskakning.

SPREJADE TÅRGAS En man sitter anhållen hos söderortspolisen misstänkt för misshandel och vapenbrott efter att ha sprutat tårgas på grannar och skjutit med hagelbössa mot parkerade bilar i Skarpnäck natten till lördagen. Vid halv fyra-tiden kunde polisens piketstyrka gripa mannen utanför hans bostad.

DÖDSFALL En person hittades natten till söndagen död i ett badkar i Skogås. Polisen misstänker inget brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro